Bakan Güler’in Gaziantep Temasları

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bir dizi temas ve ziyaret için geldiği Gaziantep’te nikah şahitliği yaptı.Şehitkamil...

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bir dizi temas ve ziyaret için geldiği Gaziantep’te nikah şahitliği yaptı.

Şehitkamil Kongre Merkezi’nde Gaziantepli İmam Çağdaş’ın torunu Burhan Çağdaş’ın oğlu Talat Çağdaş ve Merve Özkarslıgil’in nikah törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Derdya Bakbak, Mehmet Sarı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, AK Parti Gaziantep il Başkanı Ahmet Üzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Çağdaş ve Özkarslıgil ailesinin ferdi katıldı. Talat ve Merve çiftinin nikahını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey kıyarken, nikah şahitliğini ise İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Emekli Korgeneral Cahit Satılmaz ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Üzer yaptı. Kıyılan nikahın ardından evlilik cüzdanı gelin hanıma veren İçişleri Bakanı Muammer Güler, her iki çifte ömür boyu mutluluklar diledi.

Reklam
Reklam

Bakan Güler daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Jandarma Alay Komutanlığı’na geçti. Burada Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Arslan tarafından karşılanan Bakan Güler, şeref defterini imzaladıktan sonra makama geçti. Bakan Güler, ardından AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’na geçti. Burada partililerle buluşan Bakan Güler, Gaziantep’in gelişimine değinerek, “Gaziantep’te büyük sorunlar var. Bu sorunlarda büyümenin, kentin konforunun yükseltmenin beraberinde getirdiği sıkıntılar. Artık onları ben talepler noktası diye bakıyorum. Zorunlu olarak değil çünkü Gaziantep bir yandan yaparken, bir yandan da gelenlerin ihtiyaçlarını karşılamamın gayretinde. Burada tabi ki damgasını vuran çok güzel bir olay var. Burada AK Parti Belediyeciliği var. Gaziantep’e damgasını vuran son 10 yılda Allah’ın izni ile ve hepimizi gururlandıran, bütün Türkiye’yi gururlandıran bir AK Parti Belediyeciliği anlayışı kente hakim olmuş. Değerli Belediye Başkanımız Asım Güzelbey’i ve ekibini en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından İl Başkanı Ahmet Üzer, Bakan Güler’e bakır işlemeli sürahi hediye etti. Bakan Muammer Güler, beraberindeki heyet ile birlikte Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Öncelikle Emniyet Amirleri ile tek tek selamlaşan Bakan Güler merasim mangasını da selamladıktan sonra Emniyet Müdürü Ömer Aydın’ın makamına geçti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Güler, “Gerçekten bu bölgede Gaziantep’in suç ve suçluluk oranlarındaki istatistikleri takip ettiğimizde Türkiye ortalamasının çok gerisinde bir durum olduğunu görüyoruz. Projeli çalışmalara çok ağırlık verildiğinin de bir ifadesi olarak göz önüne almak lazım. Projeli çalışmalar dediğimiz gerek çocuklar, gerek gençler ve sosyal faaliyetler, şehit aileleri, Emniyet mensupları ile ilgili çalışmalar, bunların tamamında sivil toplum örgütleri ile ilgili çalışmalara özel bir ağırlık verilmesi hedeflerimiz arasındadır. Gaziantep’te de bu çalışmaların yürütüldüğüne şahit oluyoruz. Gaziantep’in araç ve diğer imkanlarının güçlendirilmesi için bir kampanya başlatacağız. Birde Gaziantep’de bi Polis Okulu projemiz var. Gaziantep’te mevcut Polis Okulu’nun yerini değerlendirmek suretiyle, başka bir yerde Polis Okulu yapma projemiz var. Birde Mobese’yi daha etkin hale getirme projemiz var” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: