Bakan Günay, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı El-fehaid'i Kabul Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hz. Muhammed'in kabrinin de yer aldığı Mescid-i Nebevi'nin yıkılıp...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hz. Muhammed'in kabrinin de yer aldığı Mescid-i Nebevi'nin yıkılıp yeniden inşa edileceği' iddialarına ilişkin, "Sadece Suudi Arabistan yönetimine ait değildir bu mekanlar. Bütün inanlara aittir, bütün müminlere aittir ve hepimizin o mekanlar üzerinde aynı şekilde hakkı ve yetkisi vardır. O yüzden bu haberlerin bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid'i makamında kabul etti. Günay, yaptığı konuşmada, Özbekistan'a yaptığı resmi ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özbekistan'daki turizm fuarının açılışına katıldığını hatırlatan Günay, Özbekistan'a çok uzun süreden beri Türkiye'den bir ziyaret yapılmadığını söyledi. Günay, "Bir hasret vardı Özbekistan'la Türkiye arasında. Özbek halkı Türk halkı arasında. Güzel bir fuar açılışı gerçekleştirdik" dedi.

Reklam
Reklam

Günay, Özbekistan'da turizmin bir ajans olarak örgütlendiğini ifade etti. Günay, hem Türk Hava Yolları'nın (THY) hem de Özbekistan havayollarının uçuşlarının çoğaltılması şartı altında çok sayıda insanın Özbekistan'dan Türkiye'ye Türkiye'den de Özbekistan'a gitme hakkı olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, 'Hz. Muhammed'in kabrinin de yer aldığı Mescid-i Nebevi'nin yıkılıp yeniden inşa edileceği' iddialarını hatırlatması üzerine Günay, "Sadece Suudi Arabistan yönetimine ait değildir bu mekanlar. Bütün inanlara aittir, bütün müminlere aittir ve hepimizin o mekanlar üzerinde aynı şekilde hakkı ve yetkisi vardır. O yüzden ben de bu haberlerin bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olduğunu tahmin ediyorum. Mescid-i Nebevi'nin veya buna benzer mekanların yıkılması değil ancak ihyası, ibadet etmek için gelenlerin daha rahat etmesini sağlayacak olan düzenlemelerin yapılması söz konusu olabilir. Onun ötesine hiç kimse tevessül etmez diye düşünüyor ve böyle olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Kabe'nin yakın çevresine, Kabe'ye yukarıdan bakacak şekilde bizim inançlarımıza çok da uygun olmayan, bizim Kabe'ye gösterdiğimiz saygıya çok da uygun olmayan oteller ve konaklama merkezlerinin yapılmasından kaynaklanıyor” diyen Günay, “Bizim itikadımıza göre hiçbir şey Kabe'ye yukarıdan bakmaz. Bu çevrede bu tür yapıların yapılması buna benzer yeni söylentilerin çıkmasına sebep oluyor" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: