Bakan Günay Aydınlılara Bayram Hediyesi Olarak Müze Açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 12 yıl önce temeli atılan Aydın Arkeoloji Müzesinin açılışını...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 12 yıl önce temeli atılan Aydın Arkeoloji Müzesinin açılışını yaparak Aydınlılara bayram hediyesi verdiklerini söyledi. Açılış sonrası 6 Bin 700 metrekare kapalı alana sahip müzeyi gezen ve bir çok eseri cep telefonu ile fotoğraflayan Bakan Günay müzenin Türkiye’deki ilk 10 müze arasında olduğunu belirterek girişe nazar boncuğu asılmasını istedi.

Aydın AYTER Alanı içerisinde 2000 yılında temeli atılan ve ödenek yetersizliğinden dolayı yarım kalan ve geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Aydın Arkeoloji Müzesinin açılışına Ertuğrul Günay’ın yanı sıra Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Ali Gültekin Kılınç, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Jandarma Komutanı Kur. Alb. Bülent Bulut, ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

‘8 MİLYON TL’YE MAL OLDU’

Törende ilk konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, 21 adet örenyerine sahip Aydın’ın adeta açık hava müzesi olduğunu dikkat çekerek müze hakkında bilgiler verdi. Eski müzenin yetersiz gelmesinden dolayı yeni müze ihtiyacının açılışı yapılacak bina ile giderildiğini kaydeden Aktakka, “Müze binamız 8 Milyon TL’ye mal oldu. 15 Bin 769 Metrekare alan üzerine kurulan müzemizin binası 2 Bin 500 metrekare alana sahip olup binamızda 6 Bin 700 metrekare kullanım alanımız var. Müzemiz çağdaş müzecilik anlayışı ile dizayn edildi. içeride çağdaş müzeciliğin en önemli göstergelerinden olan canlandırmalar da yapıldı. Aydın Müzemize kayıtlı 11 Bin arkeolojik, 45 Bin mümizmatik ve 4 bin adet etnoğrafik eserimiz var. Bu eserlerimizin tamamına yakınını dönem dönem yer değiştirerek sergilemeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öğüş ve Vali Kerem Al müzenin Aydın’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Reklam
Reklam

‘AYDIN’A TÜRKİYE’NİN EN TANINMIŞ İLİ YAPMAK BOYNUMUZUN BORCU’

Son olarak kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bakan olduktan sonra Aydın’a yapılan yatırımları sıralayarak Aydın’a çok ciddi bir önem verdiklerini söyledi. Vali Kerem Al tarafından kazılara istenen ek ödenek konusunda da yardımcı olacaklarını açıklayan Günay, “Müzemizi bir ay erken açıyoruz. Normal şartlarda bir ay sonra Ekim ayında hizmete girmesi gereken müzemizin erken açılmasını çok istedim ve müteahhit firmada çalışmalarını bu doğrultuda tamamladı. Ben Aydınlılara bayram öncesi bir hediye vermek istedim ve bunu da başardık. Bu müze bizim Aydınlılara bayram hediyemiz olsun. Aydın turizm açısından bizim için çok önemli. Bu kadar çok tarihi değere sahip Aydın’ı turizm açısından Türkiye’nin en tanınmış ili yapmak bizim boynumuzun borcu” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN İLK 10 MÜZESİ ARASINDA’

Daha sonra vali, belediye başkanı ve milletvekilleriyle müzenin açılış kurdelesini kesen Bakan yaklaşık 1 saat müzeyi gezerek sergilenen eserler hakkında bilgiler aldı. Tanıtım odasında Aydın’daki örenyerler hakkında hazırlanan filmi izleyen Ertuğrul Günay, müzedeki eserleri tek tek inceledi. Müzedeki bir çok eseri cep telefonu ile fotoğraflayan Bakan Günay, Aydın Arkeoloji Müzesinin Türkiye’deki müzeler arasında ilk 10 arasına olduğunu söyledi. müzenin girişine nazar boncuğu asılmasını isteyen Bakan Ertuğrul Günay, müze çıkışında müzenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz