Bakan Günay, Bayburt’ta Baksı Müzesinde Sergi Açılışına Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bayburt’un Bayraktar köyünde Baksı Müzesi’nde “Mesafe ve Temas” başlıklı...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bayburt’un Bayraktar köyünde Baksı Müzesi’nde “Mesafe ve Temas” başlıklı serginin açılışına katıldı.

Türkiye’nin en büyük açık hava müzelerinden birisi olan Bayburt’taki Baksı Müzesi branşlarında dünyaca ünlü sanatçıları tarafından hazırlanan “Mesafe ve Temas” sergisine ev sahipliği yaptı. Serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bayburt Valisi Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Haci Ali Polat, çok sayıda sanatçı ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Bakan Günay, yaptığı konuşmada Baksı Müzesi’ni bir kültür müzesi olarak tanımlayarak, “Baksı Müzesi bize ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen nice rengarenk farklı türküler, farklı çiçekler, farklı fidanlar, farklı güzellikler olduğunu gösteriyor” dedi.

Bakan Günay, konuşmasını sürdürdüğü sırada aniden çıkan şiddetli rüzgar ortalığı toz dumana kattı. Rüzgar Bakan Günay’a zor anlar yaşatırken, protokol mensuplarının bulunduğu çadır ise uçtu. Bunun üzerine Bakan Günay, espri yaparak, “Evet Bayburtlular gördüğünüz gibi bu tangolar rüzgara dayamadı ayağa kalktılar” dedi.

Sergiye katkıda bulunan sanatçılara Baksi Kültür Sanat Vakfı logolu minyatür heykel verdi. Daha sonra sergi Bakan Günay ve davetliler tarafından gezildi. Sergiye yöresel ihram kıyafetiyle katılan kadınlar dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz