Bakan Günay: Dere Yataklarına Otel Yapımına Izin Vermeyeceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dere yataklarına otel yapımına izin vermeyeceklerini söyledi. Bakan Günay,...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dere yataklarına otel yapımına izin vermeyeceklerini söyledi. Bakan Günay, 3 gün önce sağanak yağışa bağlı olarak Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı turizm beldesi Evrenseki'de su içinde kalan otelleri ziyaret ederek, işletme sahiplerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Günay'ın su baskınında zarar gören otelleri ziyaretinde Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır ve turizmciler eşlik etti.

Reklam
Reklam

Otellerde inceleme sonrası Dragon Hotel'de turizmciler ve belde belediye başkanlarıyla bir saat 10 dakika toplantı yapan Günay, toplantı sonrası yaptığı açıklamada sular içinde kalan otellerde eşya taşınmasının bölge turizmine zarar verdiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'da sel bölgesindeki incelemelerinin ardından yöneticilerle toplantı yaptı. Bölgede son 5 yıl içinde her kış otellerde su baskının sık yaşanmaya başladığını belirten Günay, su baskınlarının ana temelin 1990 yıllardan kalma yanlış yapılaşma alışkanlığının halen varlığını sürdüğünü kaydetti.

Dere yataklarına otel yapılmasına asla müsaade etmeyeceklerini ve su taşkınına neden olan Kömürlük ve Ilıca Deresi'nin ıslah edileceğini belirten Günay, konuyla ilgili Ankara'ya dönüşünde Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'la görüşeceğini belirtti.

Günay sözlerini şöyle sürdürdü: Turizm tesisleri var, ama özel çevre koruma bölgesi. Özel çevre koruma bölgesindeki bu yapılaşma yoğunluğundan doğrusu ben çok üzüntü duydum. Başka bir sözcük bulamıyorum, daha ölçülü. Özel çevre koruma bölgesinin, sadece kıyıdaki carettaları korumak değil, arkadaki doğayı korumak, yeşili korumak, dereleri korumak ve derelerin suya akışını gözetmek gibi başka bize kolaylıklar sağlaması gerekir umudundayım. Ama ne yazık ki gördüğüm örnek, çok iyi bir örnek değil. Bu 90'lı yıllardan bu yana bölgenin gelişmesine paralel yürümeyen bir plansızlığın sonucu. Bundan sonra hem ilgili başka kamu birimlerinden hem kendi bakanlığımız hem ilgili öteki kamu birimleri hem yerel yönetimler bu alanlarda bu tür sorunlarla karşılaşmayacak bir dikkati daha fazla göstermek zorundayız."

Reklam
Reklam

TÜRKİYE TURİZMDE DÜNYADA 6'NCI SIRADA

Türkiye'nin dünya turizminde son 2 yıldır 6'ncı sırada olduğunu belirten Günay, sınırlardaki sıkıntıya rağmen turizm potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu söyledi. Günay, "Ülkemiz ve bölgemize gelecek olan misafirlerimiz, soysal alanda lobide buna maruz kalırlarsa bu sürdürülebilirliğe yönelik ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Yeşili korumanın daha fazla önemsenmesi gerekiyor. " diye konuştu.

Günay, toplantısı sonrası turizmcilerle birlikte Evrenseki sahilini gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz