Bakan Günay: Doğuda istikrar bizi ihya edecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, doğuda kardeşlik ve huzur ortamının sağlanması durumunda, Türkiye’nin çok...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, doğuda kardeşlik ve huzur ortamının sağlanması durumunda, Türkiye’nin çok hızla gelişen ve çok hızla büyüyen, turizmin nimetlerinden hızla yararlanabilen bir bölge konumuna geleceğini söyledi.
Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Günay, askerlik vazifesini Ağrı'da yaptığını bu yüzden Ağrı'nın kendisi için özel bir anlam taşıdığını, bu yüzden de yasama döneminin ilk ziyaretini Ağrı'ya gerçekleştirdiğini ifade etti. Ağrı Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret edip ilin çalışmaları hakkında bilgi alan Günay, "Yasama döneminin başlaması ile birlikte ilk ziyaretimi Ağrı'ya gerçekleştirdim. Sanatçı arkadaşlarımız, birkaç yıldan beri Ağrı Dağı efsanesini İshak Paşa Sarayı’nda sergilemeye çalışıyor. Burada kaldığım süre içinde kültür varlıklarımızı yerinde inceleme fırsatı bulacağım." dedi.
Ağrı'nın eski bir yerleşim merkezi olmasına ve bölgenin kültür kökleri bakımından önemli merkezlerden olmasına rağmen çok geri kaldığını hatırlatan Günay, "Bölgenin kültür turizmi açısından özellikleri var. Özellikle İshak Paşa Sarayı bizim dünyadaki müzeler listesindeki mekanlardan bir tanesidir. 2012'de İshak Paşa Sarayı’nın restorasyonunu tamamlamış olacağız. Ahmed Hani türbesinin de iyileştirmesi ve çevre düzeni restorasyonu yapılmasını söylemiştim. Ne yazık ki ihale sırasında bazı sıkıntılar oluştu. Diğer ihale süreci tamamlandı yer tespiti yapılmış oradaki projeyi arkadaşlarla birlikte yerinde inceleyeceğiz ve Ahmedi Hani’nin türbesinin çevresi ile birlikte yakından takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"AĞRI DAĞI EFSANESİ CANLANACAK"
Bakan Günay, Ağrı Dağı’nda Nuhun Efsanesi'nin yeniden canlandırılması için bir proje üzerinde çalıştıklarına dikkat çekti. 'Burayı 2012 yılı bütçesine alacağız. Ağrı’da yarım kalan bir kültür merkezi inşaatı işimiz var kültür merkezi 90’lı yıllarda planlanan kültür merkezini belki başka bir kamu kurumuna devrederek önceki yıllarda özel idare ile başlatılan projenin 2012 yılına kadar tamamlanmasını sağlayacağız' diyen Günay şöyle konuştu: "Ağrı eski bir yerleşim merkezi olmasına ve bölgenin kültür kökleri bakımından önemli merkezlerden olmasına rağmen sonraki yıllarda sosyal donatı ve sosyal alt yapı açısından oldukça geri kalmış bir ilimiz. Onun için buradaki kültür merkezinin hızla tamamlanmasını, Ağrı’ya sanat ve kültür kurumlarının daha sık gelmesi açısından önemli bir altyapı yatırımı olarak görüyorum onun üzerine daha çok çalışacağız."
Türkiye, turizm açısından dünyanın 7. sırasına yükseldiğine işaret eden Günay, bundan sonra sadece İstanbul ve Antalya ile anılmayacaklarının altını çizdi. Dünyanın tanınmış ülkelerinden birisi olduklarını savunan Günay, "Artık İshak Paşa Sarayı’nı, Ani Harabelerini, Van Gölü çevresindeki bütün bu doğal güzellikleri, Diyarbakır’dan Trabzon’a kadar bütün bu doğu ve güneydoğu bölgesinde ki tarihsel kültürel yapılarımızı zenginliğimizi bütün dünya tanısın ve turizm bereketinden Türkiye’nin bütün coğrafyaları yararlansın istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

BÖLGEDE SAĞLANAN BARIŞ, BİZİ İHYA EDECEK
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin istikrarlı günlere kavuşması için özellikle doğu illerinde barışa, kardeşliğe ve sükunete çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Günay, "Bölgede kardeşlik ve huzur sağlansın; bu bölge Türkiye’nin çok hızla gelişen çok hızla büyüyen turizmin nimetlerinden hızla yararlanan bi bölge konumuna gelecek. Çocuklarımızın iş bulabildiği, aş bulabildiği, insanların geçinmek için başka bölgelere göçmediği doğduğu topraklarda mutlu yaşayabildiği doyduğu hale dönüşebilir böyle bir potansiyelimiz var. Onun için herkesi barışa kardeşliğe, birliğe katkı yapma konusunda ayrıca bu gezinin ilk durağında çağrı yapmak istiyorum." açıklamasında bulundu.
Bakan Günay Ağrı Valiliğine ziyaretinin ardından belediye ve AK Parti Ağrı İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Günay daha sonra helikopter ile Bitlis'in Ahlat ilçesine geçti. Burada yapacağı bir takım ziyaretlerin ardından helikopter ile Ağrının Doğubayazıt ilçesine geçecek olan Günay burada yapacağı incelemelerden sonra, İshak Paşa Sarayında 'Ağrı Dağı Efsanesi Operası'nı izleyecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz