Bakan Günay: Müze gelirlerini 500 milyon liraya çıkarmalıyız

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçen sene 171 milyon TL olan müze gelirlerinin bu...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçen sene 171 milyon TL olan müze gelirlerinin bu sene 225 milyona çıkmasını beklediklerini belirterek, “Allah izin verirse 5 yılda 500 milyona doğru gideceğiz.” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hizmet içi eğitim programları çerçevesinde düzenlenen 'İl Kültür ve Turizm Müdürleri Toplantısı' 81 ilin Kültür ve Turizm Müdürlerinin katılımıyla Ankara’da başladı. 30 Eylül’e kadar sürecek olan eğitim seminerinin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapıldı.
Bakan Günay, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içerisindeki tüm tarihi eserleri koruyarak geleceğe taşımanın kendi görevleri olduğunu söyledi.
Günay, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Perge’den çalınıp götürülen bir pagan heykelinin üst yarısını Amerika’dan uçağına koyup getirdiyse, kimsenin bu konuda başka bir yorum yapma hakkı yoktur. Onun için hepimiz ilimizdeki bütün kültürel varlıklara ayrımsız sahip çıkmaya çalışalım.” dedi.
Bakanlığın çalışmaları ile ilgili bilgi veren Bakan Günay, bugün 2.5 milyon insanın cebinde müze kart olduğunu ve bu uygulama ile birlikte 2002 yılında 7.5 milyon olan ziyaretçi sayısının 25-26 milyon seviyelerine ulaştığını belirtti. Müze gelirlerinin 2007 sonunda 70 milyon iken, geçen sene 171 milyona ulaştığını kaydeden Günay, “Bu yıl ise 225 milyon olarak bekliyoruz. Allah izin verirse 5 yılda 500 milyona doğru gideceğiz.” diye konuştu.
Bu gelirlerle, ülkenin tarihsel varlıklarını ayağa kaldırmaya çalışacaklarını kaydeden Günay, “Türkiye 2000’lerde 50 tane kazı yapıyordu. Şimdi biz 150 tane, yabancılar 40 tane yapıyor. 2000’de 1 milyon ayırıyormuşuz kazılara, geçen sene biz 30 milyon ayırdık. Bizi cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedef olan muasır medeniyet seviyesinin üzerine ulaştıracak en önemli unsurlardan bir tanesi kültür ve turizm alanıdır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz