Bakan Günay: Nifak tohumlarını aşmamız gerekiyor

İzmir Balkan Platformu'nun düzenlediği teşekkür yemeğine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, birlik ve...

İzmir Balkan Platformu'nun düzenlediği teşekkür yemeğine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, birlik ve bareberliğe işaret ederek, ”Dünyada ve yurtta bazı nifak tohumları zaman zaman serpilmeye başladı. Bizim bunu aşmamız gerekiyor.” dedi. Genel seçimden önce İzmir’deki Balkan Türkleri tarafından milletvekili adaylarını desteklemek için kurulan platform, Kaynaklar Birlik Otel’de üyelerine ve katkı sağlayanlara teşekkür yemeği düzenlendi. AK Parti Milletvekili Rifat Sait ve Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler’in evsahipliğindeki yemeğe Bakan Günay, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Balkan Platformu Başkan Şerafettin Yüksel, bazı il müdürleri, platform üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Genel seçimde Balkan Türkleri'nin de katkılarıyla İzmir 1. bölgede altı milletvekili çıkarıldığına işaret eden Bakan Günay, çaba gösterenlere teşekkür ederek, geçmişte olduğu gibi şimdi de birlikve beraberliğe dikkati çekti. Zorlu bir yarış olan genel seçimin huzur ve sükunetle geçtiğinin altını çizerek, “Barış ve hür irade varsa düşünme ve özgürce ifade etme vardır. Seçimde de bu vardı, arzu ettiğimiz de buydu.” şeklinde konuştu. Dünyada ve Türkiye’ye nifak tohumları ekildiğine değinen Bakan Ertuğrul Günay, “Biz barış ve kardeşlik ortamı sağlarsak, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Türkiye’nin potansiyeli son derece yüksektir.“ dedi. Yabancı büyükelçilerin, seçimden sonra teşekküre geldiklerinde bunu söylediklerini vurgulayarak, “Çin Büyükelçisi, 'Böyle giderse 10 sene sonra AB kapınıza çadır kuracak. AB’ye girin.' dedi. Türkiye’nin gelişme istidadını bütün dünya biliyor. Bunun devam şartı da aramızdaki birliği ve bütünlüğü korumak, bütün siyasi ayrışmalar dışında 'Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıyız’ bilincinin kök salmasıdır. Balkan Türkleri, bu işin bir nevi çimentosudur. Onlar hiçbir zaman nifak içinde olmamıştır, olmayacaktır da.” diye konuştu. EXPO 2020'nin sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin meselesi olduğunu da belirten Bakan Günay, İnciraltı’na ilginin fazla olduğunu söyledi.
Açılış konuşmasını yapan Federasyonu Başkanı Selimler ise İzmir’den Balkanlar'a başlatılan direkt uçak seferleriyle Balkan Türkleri'ne verilen önem için teşekkür etti. Selimler, ABD'de Balkan Amerikan Federasyonu (FEBA) tarafından düzenlenen uluslararası toplantıya davet edildiğini aktardı. Platform Başkanı Yüksel de genel seçimdeki çalışmalarına değinerek, yerel seçimlerde de aynı başarıyı göstereceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz