Bakan Günay, Sel Bölgesini Gezdi: Alt Yapı Ve Imar Planlaması Sorunlu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 3 gün önce sağanağa bağlı olarak Antalya’nın Manavgat ilçesi...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 3 gün önce sağanağa bağlı olarak Antalya’nın Manavgat ilçesi Evrenseki beldesinde su içinde kalan otelleri ziyaret etti.

Bakan Günay’a ziyarette Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır ve turizmciler eşlik etti.

Görünen manzaranın vahim olduğunu belirten Bakan Günay, bölgedeki en büyük sorunun altyapı ve eski imar planlaması olduğunu söyledi. Antalya’nın ve Evrenseki bölgesinin turizmde ayrıcalıklı olduğunu kaydeden Günay, bu bölgede yapılacak olan yeni otel alanları için yeni imar planına göre yapılması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Ertuğrul Günay, “Artık 1990 yıllarından kalma otel yapma alışkanlığından vazgeçelim. Ne yazık ki bu bölgede son 5 yıldır aynı sorunu yaşıyoruz. Bunun sebebi de eski alışkanlığımızdan vazgeçmememizden kaynaklanıyor.” dedi.

Otel incelemeleri sonrası Günay, Dragon Otel'de turizmcilerle birlikte toplantıya girdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: