Bakan Günay Tersaneyi Gezdi, Atatürk Evi'ni Ziyaret Etti

Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Kültür ve...

Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alanya Arkeoloji Müzesi ve tarihi Selçuklu Tersanesi'ni inceledikten sonra Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi'ni gezdi.

Müzenin duvarındaki bir fotoğrafı inceleyerek altında yazan "Atatürk zaferden sonra İnönü ve Giresunlu Topal Osman ile" yazısını okuyan Bakan Günay, "Bu Giresunlu Topal Osman değil. Bunu hemen çıkarın. Bu Yarbay Çolak İsmail" dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Günay daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, turizmcilerin Türkiye ve Suriye arasında savaş çıkacağı endişesi taşıdıklarını söylemesi üzerine Bakan Günay, şöyle karşılık verdi: "İnşallah olmaz. Biz 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesine içtenlikle inanmış ve 90 yıldan beri bunu uygulamaya çalışan ülkeyiz. Suriye'de yaşanan insanlık dramı, kendi halkına reva gördüğü haksızlık elbette bizi rahatsız ediyor. Suriye halkı dünyanın herhangi bir yerindeki sıradan bir halk değil. Bizim en uzun sınır komşumuz. Özellikle Suriye'nin kuzeyi ile bizim güneyimizdeki insanların çok yakın aile ilişkisi, akrabalık ilişkileri var. Oradaki zulüm bizi rahatsız ediyor. Temennimiz biran önce Suriye yönetiminin bu yanlışlardan vazgeçmesi ve ülkesini insan hakları çerçevesinde daha kabul edilir bir noktaya taşımasıdır. Yoksa bizim herhangi bir ülkenin içişlerine müdahale etmek, hele ki silah kullanarak müdahale etmek gibi bir anlayışımız hiç olmadı, olmayacaktır."

Büyükşehir Yasası ile ilgili soru üzerine Bakan Günay, şöyle konuştu: "Çok sayıda belediye olması eskiden beri benim eleştirdiğim bir anlayıştı. Yeni büyükşehir yasasıyla bu sıkıntıdan kurtulacağız. Hizmette hiçbir aksaklık olmaz. İstanbul ve Kocaeli'de bu yöntem oluşturuluyor. Bazı yerlerde yeni bazı yöntemler geliştirilecektir. Bazı ilçe belediyeler merkez belediyesi gibi özel bir lojistik imkana sahip olacaktır. Bu bölgede diyelim ki Alanya bir merkez belediye gibi büyük lojistik imkana sahip olacaktır. Ama 20 kilometrenin içinde 5 belediye olması, 40 tane imar haksızlığı ya da imar farklılığı olmasına yol çalıyor. Bundan uzun vadede zararlı çıkıyoruz."

Reklam
Reklam

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay daha sonra Alanya'dan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: