Bakan Günay: Türkiye’yi demokratikleşmekten vazgeçirmeye çalışıyorlar

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin ekonomisi ve sosyal yapısı gelişirken, dünyada itibarı artarken...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin ekonomisi ve sosyal yapısı gelişirken, dünyada itibarı artarken bazılarının rahatsız olduğunu belirterek, “Türkiye'yi demokratikleşmekten, etnik ve adalet duygusundan vazgeçirmeye, geçmiş baskı dönemlerine, yanlışlara tekrar döndürmeye, o yanlışlar üzerinden kendi varlıklarını sürdürmenin yollarını açmaya çalışıyorlar.” dedi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) 2011-2012 akadimek yılı açılışı, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Açılış törenine Bakan Günay, AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet de katıldı.
Bakan Günay, kampüs girişinde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup öğrencinin protesto girişimiyle karşılaştı. Öğrenciler, güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırıldı. Daha sonra başlayan törende konuşan Günay, Türkiye topraklarının her tarafına hizmet götürmeye çalıştıklarını belirterek, “Ayrımsız bütün milleti kucaklama gayreti, bütün milleti bir ve eşit sayma gayreti, geçmiş yıllardaki ret ve inkâr politikalarının kaldırılıp atılması, bütün Türkiye’nin bir eşit olarak kucaklanmaya çalışılması bazılarını ne yazık ki rahatsız ediyor. Onlar, geçmişin yanlışlarından besleniyorlar.” şeklinde konuştu. Büyük devletin, kendisiyle hesaplaşma, yüzleşme cesaretini gösterebilen olduğunu söyleyen Günay, “Biz de o cesaretle dönüp geçmişimize bakmak zorundayız. Geçmiş yıllarda Türkiye’de yanlışlar yapıldı. Demokrasi tarihinde üç açık, kaç tane örtülü darbe var. Kaç tane toplum mühendisliği çalışması var.” dedi. İnkâr politikalarını terkederek, vatandaşların doğuştan gelen özelliklerine saygı gösterdiklerini vurgulayan Bakan Ertuğrul Günay, “Bir ve eşitlik içinde, Türkiye’nin bütünlüğü içinde yer almasını sağlamak konusunda elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Bir şey yasaklamaya çalışmadık. Herkes özgürce ama gönüllü yurttaşlık temelinde bu millete, vatana, toprağa bağlı olsun diye iyi niyet yollarını açmaya çalıştık. Bazıları geri adım attırmaya, tuzağa çekmeye çalışıyor. Türkiye bu darboğazdan, ancak demokraside, eşitlikte, adalette, özgürlükte, insan haklarında kararlı davranarak geçecektir ve bu tuzakları boğacaktır. Bu hainleri yokluğa mahkûm edecektir. ” dedi.
Törenin yapıldığı yere girerken bir öğrencinin protesto eden sesini duyduğunu aktaran Günay, şunları söyledi: “Bir öğrenci arkadaşımız, önceki gün yaşadığımız acının faturasını bize çıkarmaya çalışıyor. Son olaylar karşısında bu yurttaşlarımızın öfkesini çok iyi anlıyorum. Zannetmeyin ki o acı sadece düştüğü yeri yakıyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetmekle sorumlu insanlarız. İstiyoruz ki ülkemizde sadece çiçek açsın, sadece güzellik olsun, sadece yatırım olsun, istihdam olsun, bolluk bereket olsun, kardeşlik olsun, Bunun faturası bize ancak bilgisizlikle, olaylara yüzeysel bakarak çıkarılabilir.”

Reklam
Reklam

'HAKKARİ SOKAKLARI PİSLİK İÇİNDE, YEREL YÖNETİCİLERİN DERDİ BAŞKA'
Geçen yıl Hakkari’ye gittiğini hatırlatan Kültür ve Turizm Bakanı, orada tamamen ideolojik kavga olduğunu, yerel yöneticilerin hiçbir hizmet götürmediğini söyledi: “Şu kadar çocuklar, bir pislik deryası içindeler. Sokaklar çöp içinde ama yerel yöneticilerin öyle bir derdi yok, onlar başka bir kavganın peşinde. Oradan hüngür hüngür ağlayarak ayrıldım. Bakanlığımın imkânlarını zorlayarak, çöp arabalarıyla sokağın temizlenmesini sağlamaya çalıştım.”
Türkiye’nin geçmiş yıllarda yokluklara mahkûm edildiğini hatırlatan Bakan Ertuğrul Günay, “Yoksul evde kavga bitmez diye bir söz var. Biz Türkiye’nin yoksulluğunu gidermeye çalışıyoruz. Ayrımsız, etnik kökenine bakmadan, doğduğu coğrafyaya bakmadan herkesin ekmeği çoğalsın diye uğraşıyoruz. Bunun faturası nasıl bize çıkarılabilir? Böyle olaylarla ilk kez karşılaşmıyoruz ki. Yazıklar olsun bunları yapanlara. Türkiye ne zaman ayakları üzerinde dursa böyle tuzaklar kuruluyor. Geçmiş yıllardaki gibi sadece güvenlik yöntemleriyle bir yere varmadık zaten. Dünyanın her yerinde yanlışlardan kurtulmanın yolu açıklıktır, saydamlıktır, demokrasidir, insan haklarıdır, özgürlüktür; bundan vazgeçmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Açılıştan sonra Rektör Söylet tarafından, "Küreselleşmenin Yükseköğretime Etkileri" konulu ilk ders verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz