Bakan Günay: Üniversitelerdeki gelişmenin temelinde demokrasi yatıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’deki üniversitelerin son yıllarda önemli gelişmeler kaydettiğini, bunun temelinde...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’deki üniversitelerin son yıllarda önemli gelişmeler kaydettiğini, bunun temelinde de demokrasinin yattığını söyledi. Günay, öğretime bu yıl başlayan İzmir'deki Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin 2011-2012 akademik yıl açılış törenine katıldı. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törende İzmir Valisi Cahit Kıraç, Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, öğretim üyeleri ve öğrenciler de hazır bulundu.
Bakan Günay, burada yaptığı konuşmada Türkiye’de bir dönem üniversitelere dokunulamadığını, üniversitelerin de kendilerini toplumdan soyutlayan bir yapıda yaşadığını kaydetti. Bugünse tamamının toplumla iç içe olduğunu vurgulayarak, “Üniversitelerin sayısı 170’i buldu, bütün şehirlerimizde var. Her üniversitede, çok değerli akademisyenler görev yapıyor. Toplumla iç içe bilimsel çalışmalar yapıyorlar. Üniversitelerimizin kendini geliştirmesinin temelinde demokrasi yatıyor. Üniversiteler, kendi içinde demokrasiyi yaşıyor.” dedi.
Vali Kıraç ise İzmir’deki üniversite sayısının dokuzu bulduğunu kaydetti. Bunun büyük bir avantaj olduğunu, şehrin öğrencilere iyi imkanlar sunduğunu belirtti. Rektör Akhan da Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin 10 fakülte, üç enstitü ve bir yabancı diller yüksekokulu olarak Bakanlar Kurulu kararıyla kurulduğunu söyledi. Prof. Dr. Akhan, üniversite mensupları için “Çelebi” sıfatını kullanmak istediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz