Bakan Günay’dan, Dünya Turizm Günü Mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 30 milyonu aşkın ziyaretçisiyle dünya turizminde 6. sırada yer...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 30 milyonu aşkın ziyaretçisiyle dünya turizminde 6. sırada yer alan Türkiye’nin, daha üst sıralara taşınması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Dünya Turizm Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Günay mesajında, dünya genelinde yaşanan tüm ekonomik, ekolojik, politik sorunlara karşın gelişimini aralıksız sürdüren turizmin en büyük sermayesinin doğal zenginlikler ve kültürel miras olduğunu belirtti.

Seyahat etmek, yeni kültürleri, coğrafyaları ve insanları tanımanın bir lüks değil adeta demokratik bir hak olduğunu kaydeden Günay, mesajında şu görüşlere yer verdi: “İnsanlar arasındaki bağları güçlendiren, içselleştiren seyahatler bugün artık her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan dünya barışına yadsınamaz bir katkı sağlamaktadır. Türkiye açısından ise zengin bir tarihe ve de eşsiz doğal güzelliklere sahip Anadolu’nun barındırdıkları bu ülke için büyük bir kazançtır. Ortak mirasımız olarak gördüğümüz bu zenginlikleri korumak, muhafaza etmek ve gelecek kuşaklara aktarmak bir ödev olarak algılanmalıdır. Bu bilinçle çalışmaya devam ettiğimiz sürece 30 milyonu aşkın ziyaretçisiyle dünya turizminde 6. sırada yer alan Türkiye’yi, daha üst sıralara taşıyacağımıza şüphem yoktur. Bu konudaki sorumluluk ve bilincimizin artarak devam edeceğine olan inancım ve güvenimle 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nü kutluyor, sektörde emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: