Bakan Günay'dan İesob’a Ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret etti.

İzmir’de Seatre Türkiye Kruvaziyer Forumu’na katılan Bakan Günay, forumun ardından Alsancak kruvaziyer projesinin bir parçası olarak düşünülen AVM yapımına bölge esnafına haksız rekabet oluşturacağı gerekçesiyle karşı çıkan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu'nun daveti üzerine odaya ziyarette bulundu. Mutlu, alana yapılacak AVM ile etraftaki esnafın kazancının düşeceği konusundaki görüşlerini Bakan Günay'a aktardı. Bu konudaki hassasiyeti gerekli yerlerle paylaşacağını ifade eden Bakan Günay ise, "İzmir için kruvaziyer turizm rakamları az. Burada maksadımız bir yerden binsinler, Bergama'yı, Efes'i gezsinler sonra AVM'de alışveriş yapıp gitsinler tabii ki değil. İzmir'in inanılmaz mutfağından yemekler yesinler, Kemeraltı çarşısını gezsinler. Türkiye'nin her yerini içselleştirsinler. Bu aşamada yakınmalarınızı anlıyorum. Türk insanının kültürü AVM'lerle tanınamaz. İzmir'e gelen turistler Marsilya'ya mı geldiler, Mersin'e mi, yoksa İzmir'e mi geldiler anlamazlarsa çok sıradanlaşırız. Burası İl Özelleştirme'nin planı, hassasiyetinizi paylaşacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Bizi biz yapan özü kaybetmeden kalkınmamız gerektiğini aktaran Günay, esnafın kendisinin eskiden yana duruş sergilediğini bilmesini isteyerek, esnafın haksız rekabete yol açan AVM'lerle ilgili yasanın çıkması konusundaki talebini Meclis’te paylaşacağı sözünü verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: