Bakan Günay'dan "dikey Avm" Eleştirisi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye'de özellikle büyükşehirlerde çok sayıda 'dikey AVM'ler yapılıyor. Bunlar...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye'de özellikle büyükşehirlerde çok sayıda 'dikey AVM'ler yapılıyor. Bunlar bizim geleneksel alışveriş tarzımızla da bağdaşmıyor, kentlerimizin tarihi dokusuyla da çok bağdaşmıyor" dedi.

Geceyi memleketi Ordu'da geçiren Bakan Ertuğrul Günay, karayoluyla Ankara'ya giderken Samsun'a uğradı. Bakan Günay, eski sigara fabrikası binasına yapılan Bulvar Alışveriş Merkezi (AVM) ve otopark inşaatını gezdi. Burada incelemelerde bulunan Günay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Günay, "Eski sigara fabrikası Samsun'un yaşamında bir dönem ekonomik olarak önemli yer tutmuş ama daha sonra şehrin içinde atıl bir merkez halinde kalmış. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Valimiz Hüseyin Aksoy ve yatırımcı arkadaşlarımızın hepimizin ortak girişimi ile burası sadece Samsun'a değil, Türkiye'ye örnek oluşturacak bir projeye dönüşüyor. Şehir bir meydan kazanıyor. Eski yapılar modern bir dikey olmayan, yatay düzende geleneksel dokuya uygun bir AVM'ye dönüşüyor. Samsun'un kültürel ve sosyal yaşamına çok büyük bir katkı oluşturacağını ve Türkiye'de benzer yapılar içinde örnek oluşturacağını umut ediyorum. O yüzden ben de çok heyecanla takip ediyorum. Bu yaz açılışını hep beraber gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'de özellikle büyükşehirlerde çok sayıda dikey AVM'lerin yapıldığını ifade eden Bakan Günay, "Bunlar bizim geleneksel alışveriş tarzımızla da bağdaşmıyor. Kentlerimizin tarihi dokusuyla da çok bağdaşmıyor. Halbuki bizim İstanbul ve Ankara'da yatay ve tarihi AVM var. İstanbul'da Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı var. Ankara'da Anafartalar Çarşısı ve Çıkrıkçılar Yokuşu var. Bu merkezler ihya edilmeden böyle dikine şehrin siluetini bozan yapılan yapılması belki rant açısından önemli beklentilere cevap veriyor ama tarihsel dokuyu gelecek yıllarda çok sıkıntıya sokacak olan gelişmelerin de başlangıcını oluşturuyor. O yüzden bu tür yapıların özgünlüğünün bozulmaksızın hayata katılması önemlidir. Burada proje sahibi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye çapında güzel bir örneği inşallah Samsun, Türkiye'ye armağan etmiş olacak" şeklinde konuştu.

Samsun'daki gelişmeleri son yıllarda çok yakından takip ettiğini belirten Günay sözlerine şöyle devam etti: "Samsun artık denizin kıyısında olduğunun farkında olmamızı sağlayan Karadeniz'in yeniden çekim merkezlerinden birisi haline gelecek. Bu yıl turizm etkinliği açılışlarımızdan birisini de Samsun'da gerçekleştirmeye çalışacağız. Samsun'u yeniden Türkiye'nin önemli kültür, turizm, tarih başlangıç noktalarından birisi haline getirmek için hep beraber çalışıyoruz."

Reklam
Reklam

Bakan Günay, eski sigara fabrikasındaki Bulvar AVM ve otopark inşaatının ardından Amisos Tepesi'ndeki mağaraları inceledi.

Bakan Günay, kısa süren Samsun ziyaretinin ardından Ankara'ya hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: