Bakan Günay'ın Adana Temasları

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana'da kültür ve sanat alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi,...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana'da kültür ve sanat alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi, önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sabancı Vakfı'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Tiyatroları işbirliğinde bu yıl 14.'ncüsünü düzenlediği Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'ne katılmak üzere Adana'ya gelen Bakan Günay, kentte bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, burada Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile görüşen Günay, daha sonra belediyenin yer aldığı tarihi binada incelemelerde bulundu. Belediye Tiyatro Salonunda prova yapan Çukrova Devlet Senfoni Orkestrası'nın çalışmasını da bir süre takip eden Günay, daha sonra müzisyenlerle ayak üstü sohbet etti.

Reklam
Reklam

Belediye hizmet binasına asılan tarihi fotoğraflarla yakından ilgilenen Günay'a, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz yardımcı oldu. Aldırmaz, Ertuğrul Günay'a tabloda yer alan fotoğraflar hakkında bilgi verip, Adana'nın bugünkü durumu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Bakan Günay, Büyükşehir Belediyesi ile aynı binada yer alan ve bir süre önce faaliyetlere başlayan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'nü de ziyaret etti. Günay, söz konusu üniversiteyi ziyaret eden ilk bakan unvanını da almış oldu. Burada Rektör Prof. Dr. Adem Gürsoy ile de görüşen Günay, Genel Sekreter Osman Arık'tan da üniversite hakkında genel bilgi aldı.

ABİDİN DİNO İLE YAŞAR KEMAL İLE AYNI MASAYI PAYLAŞTI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nce hayata geçirilen ve aynı zamanda Anadolu'daki ilk 'sinema müzesi' olan tarihi Tepebağ Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi Sinema Müzesi'nde de incelemelerde bulundu. Müzeye asılan afişlerin yanı sıra Adanalı ünlülere ait kişisel eşyaları da inceleyen Günay, Yılmaz Güney'in balmumundan yapılan heykeline de ilgi gösterdi. Elini Güney'in heykelinin omuzuna koyup gazetecilere poz veren Bakan Günay, Yılmaz Güney'e ait eşyaları

Reklam
Reklam

inceledi. Daha sonra Abidin Dino ile Yaşar Kemal'in balmumu heykellerinin bulunduğu odayı da gezen Günay, söz konusu heykellerle yakından ilgilendi, kendisine verilen sandalyeye oturup Dino ve Kemal ile aynı masayı paylaştı.

ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ

Müzenin girişinde hatıra fotoğrafı çektiren Günay, sonrasında da Tepebağ Mahallesi'ni yürüyerek gezdi. Seyhan Belediyesi'nce restorasyonu gerçekleştirilen Gazipaşa İlköğretim Okulu'nun inşaat çalışmalarını inceleyen Günay, burada gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da yetkililerden bilgi aldı. İşçilerin kendisine güvenlik gerekçesiyle verdiği baretleri takmak yerine inşaat sahasını gezen Günay, bir süre önce uygulamaya konulan projenin son durumu hakkında fotoğraflar eşliğinde ayaküstü brifing aldı.

Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile birlikte Yeşiloba Şehitliği'ni de gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şehitlikteki tarihi yapılarla yakından ilgilenip, duvarlara asılan fotoğrafları inceledi.

Reklam
Reklam

Bakan Günay, Adana'daki ziyaret ve temaslarını tamamladıktan sonra Şakirpaşa Havaalanı'na geçerek buradan havayoluyla Ankara'ya gitti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: