Bakan Güneş: Hangi ine girerlerse girsinler, bulup çıkartacağız

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Kastamonu'daki teröristlere yapılan operasyon hakkında bilgi verdi. Güneş, “Şehit polisimizin cenaze...

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Kastamonu'daki teröristlere yapılan operasyon hakkında bilgi verdi. Güneş, “Şehit polisimizin cenaze töreninde söylemiştim. Hangi ine girerlerse girsinler, bulup çıkaracağız demiştik. Hamdolsun güvenlik birimlerimiz, büyük gayret gösterdi neticede sıcak temas yaptı. Bir terörist ölü olarak ele geçirildi.” dedi.

Seçim güvenliği uygulamaları kapsamında Kayseri’ye gelen Bakan Güneş, Kayseri Valiliği'ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Güneş, Kastamonu’daki operasyonla ilgili bilgi verdi. Bakan Güneş, şöyle konuştu:
“O olaydan önce de yani Kastamonu'da Başbakanımızın konvoyuna yapılan saldırı ve bir polis memurumuzun şehit olmasından önce de o bölgede tedbirlerimiz vardı. 3-5 kişilik bir grubun o yörede dolaştığını biliyorduk. Eylemlere karşı güvenlik birimlerimiz tedbir almıştı. O gün maalesef öyle bir olay oldu. O bölgedeki tedbirlerimizi artırdık. Sizlerin de bildiği gibi geçen gün en son yapılan operasyonda bu grup bizim tespitlerimize göre o eylemi yapan gruptu. Yakından izliyorduk. Her tarafta tedbirimiz vardı. Nihayet düşürdük. Şehit polisimizin cenaze töreninde söylemiştim. Hangi ine girerlerse girsinler, bulup çıkaracağız demiştik. Hamdolsun güvenlik birimlerimiz, büyük gayret gösterdi, neticede sıcak temas yaptı. Bir terörist ölü olarak ele geçirildi. Operasyonlar sürüyor. Bunların maksadı bellidir, ülkede kaos ortamı oluşturmak. Bazı bölgelerin güvensiz olduğunu belirterek vatandaşı korkutmak. Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir ülke değildir. Bizim bunlarla başa çıkacak gücümüz var. Ama, biz devlet ciddiyeti içerisinde, hukuk çerçevesinde hareket ediyoruz. Masum vatandaşlarımızı sıkıntıya düşürmek istemiyoruz.”
Bakan Osman Güneş, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Başkan Mehmet Özhaseki ile bir süre görüştü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz