Bakan Işık: Dağlarda Silah Sesi Değil, Fabrikalardaki Çark Seslerini Duymak Istiyoruz

Ferit ASLAN- Serdar SUNAR/ DİYARBAKIR, Diyarbakır'da, 'Yerli Malı Belgesi Tanıtımı ve Kobilere/Kadın ve Genç Girişimcilere Sağlanan Destekler Toplantısı'nın kapanış bölümüne

Ferit ASLAN- Serdar SUNAR/ DİYARBAKIR, Diyarbakır'da, 'Yerli Malı Belgesi Tanıtımı ve Kobilere/Kadın ve Genç Girişimcilere Sağlanan Destekler Toplantısı'nın kapanış bölümüne Bilim Sanayi ve Tekniloji Bakanı Fikri Işık, Kalkınma Bakanı Cevdetk Yılmaz, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile bölgedeki ticaret odaları ve borsa başkanları katıldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, geçmişte uygulanan yanlış politikalar ve son 30 yıldan bu yana devam eden acılardan en büyük payı Diyarbakır'ın aldığını belirterek, "Barış süreci, birlikte yaşam, ekonomik kalkınma ve toplumun kültürleri ile yaşaması için çok önemlidir. Olmaz ise olmazımız bu sürecin kıymetini bilip sonucu yetiştirmektir. Barış süreci bölgede ekonomik kalkınma anlamında yatırımların artmasına neden olmuştur" dedi. Sayar, Adana ve Mersin'de HDP binalarına yönelik gerçekleştirilen saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi.
"BÖLGEYE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM ÇÖZÜM SÜRECİDİR"
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de üretilen yerli malın belgesini alanların arasında bölgenin yüzde 3 ile en gerilerde olduğunu ifade ederek, "Bunun artması lazımdır. Diyarbakır'da belge alanların oranı sıfırdır. 'Çözüm Süreci' ile birlikte sağlanan huzur ortamı bölgeye yapılan en büyük yatırımdır. 'Çözüm süreci' ile birlikte gelecek ile ilgili umutlar ve hayaller kurulmaya başlandı.Tüm hayaller ve hedeflere ulaşmanın olmaz ise olmazı huzurdur. Birlik ve beraberliği çatışma ortamından uzak tutmak gerekir" diye konuştu.
"TOPLUM OLARAK PROVAKASYONLARA KARŞI AŞILANMIŞIZ"
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınma, demokrasi ve huzur arasında çok güçlü bir ilişki olduğunu, 'Çözüm süreci'nin Türkiye ve bölgenin kaderiyle yakından ilgili olduğunu ifade ederek, farklılıkların zenginlik olarak görüp demokratik ortamda üretim ve istihdamı artırmak gerektiğini söyledi. Mersin ve Adana'da HDP bürolarına yönelik saldırı olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, "Saldırı hangi siyasetçi ve partiye yapılırsa yapılsın bunu bütün siyasetçilere ve partilere yapılmış kabul ediyoruz. Bu tür saldırıları lanetliyoruz ve tel in ediyoruz. Failler inşallah en kısa sürede ortaya çıkarılarak adalet karşısına çıkarılacaktır. Bu tür provakasyonların olabileceğini biliyorduk, bundan sonrada olabilir. Biz toplum olarak provakasyonlara karşı aşılanmışız. Bu tür provakasyonlar ve saldırılar için artık yeter diyoruz" dedi.
Toplantının son konuşmasını yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, daha önce İstanbul ve Bursa'da yaptıkları toplantıların 3'üncüsünü Diyarbakır'da yaptıklarını hatırlatarak, "Seçim öncesi geldiğimiz için başkaları bunu bir yere çekebilir ama seçim ile alakası yok, daha önce belirlenmiş bir programdı"dedi. Bakan Işık, Türkiye'nin üretim ve sanayi'yi ihmal ederek büyüyemeyeceğini, bunun meyvelerini 2008'deki kriz sırasında aldıklarını belirterek, "Krizin bizi teğet geçmesinin sebebi buydu. Yerli üretimi artırarak yenilikçi üretime geçmek zorundayız. Yerli malı üretimini teşvik etmek amacıyla teşvik sistemini her yönüyle gözden geçirdik. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde 4 bin kişi çalışıyor bu sayının 50 bin olması gerekirdi. Kamu yatırımlarının yanında özel sektör yatırımlarının da gelmesi gerekir. Bütün her şeyin gerçekleşmesi için ise olmaz ise olmazımız huzurdur. Artık dağlarında silah değil, şehirlerdeki fabrikaların manika çarklarının sesini duymak istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: