Bakan Kaya Kimsesizler Çocuklarla Birlikte Huzurevini Ziyaret Etti

  Erhan TEKTEN/İSTANBUL, (DHA)  AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul İl Müdürlüğü Bahçelievler Kompleksinde bulunan Huzur evi ve

Erhan TEKTEN/İSTANBUL, (DHA) AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul İl Müdürlüğü Bahçelievler Kompleksinde bulunan Huzur evi ve Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesini ziyaret etti. Çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Kaya çocuklarla birlikte huzur evi sakinlerini ziyaret ederek bayramlaştı. Kimsesiz çocuklar büyüklerinin ellerini öperken, yaşlılar çocuklara hediye ve bayram harçlığı verdi. Bakan Kaya’nın huzur evi sakinleriyle oturduğu sırada yaşlı bir teyze çocukları ziyaretine geldiği için heyecandan gözyaşı döktü. Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, yaşlı teyzeyi teselli etti.

Reklam
Reklam

"80 MİLYONUN BAYRAMI HUZUR İÇERİSİNDE GEÇİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"
Bayram ziyaretinin sonunda basın açıklaması yapan Bakan Kaya, “30 gün boyunca Ramazan’da sofralarımızı çocuklarımızla, yaşlılarımızla, engellilerimizle, şehit yakınlarımız ve gazilerimizle paylaşmıştık. Bayram sevincimizi de burada Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvamızla birlikte paylaşmak istedik. İlk başta çocuklarımızla bayramlaştık. Daha sonra bayramda sevinçler paylaştıkça çoğalıyor, çocuklarımızla birlikte yaşlılarımızı ziyaret ettik. Büyüklerin elini öpme geleneğini çocuklarımıza yaşatmak istedik. Yaşlılarımızın da bayramı yalnız geçirmemeleri için çocuklarımızla birlilkte yaşlılarımıza konuk olduk. Ellerini öptük onlarla sohbet ettik, dertleştik, gönüllerini aldık. Çok güzel bir bayram sabahı oldu bizim için. Biz büyük bir aileyiz aile ve sosyal politikalar bakanlığı olarak."dedi.
Kaya, " Kurumlarımızda kalan bütün çocuklarımız benim çocuklarım gibidir. Öyle hissediyorum gerçekten… Onlar bana, “Bakan anne" diyor. Ben de onları kendi evlatlarımdan ayırmıyorum. Her fırsatta çocuklarımızın ve yaşlılarımızın yanındayız. Onlar bizim büyük ailemiz. Ben inşallah 80 milyonun bayramı huzur içerisinde geçirmesini temenni ediyorum ve ailelerde olan varsa ufak kırgınlıkların bayram vesilesiyle giderilmesini temenni ediyorum. Bayramlar huzurun, paylaşmanın arttığı zamanlar ve aile içerisinde de birlikteliklerin artması gereken zamanlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: