Bakan Kılıç: Abdullah Avcı’nın elinde sihirli değnek yok

Osmaniye Ak Parti Gençlik Kolları Kongresi'ne katılmak üzere şehre gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat...

Osmaniye Ak Parti Gençlik Kolları Kongresi'ne katılmak üzere şehre gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç şike iddiaları kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu'nda yapılan arama hakkında açıklamalarda bulundu.
Vali Celalettin Cerrah’ı makamında ziyaret eden Bakan Kılıç TFF’da yapılan arama hakkındaki soruya cevap vererek soruşturmaya ilişkin iddianamenin önümüzdeki günlerde tamamlanması ve mahkeme heyetine sunulması beklendiklerini söyledi.
Bakan Kılıç konuşmasında gelişmeden kendisinin de sabah saatlerinde haberi olduğunu belirterek, “Bende bu gelişmeden sabah saatlerinde haberdar oldum. Bildiğimiz şudur; soruşturmayı yürüten savcılık makamı talimatıyla İstanbul polisi Türkiye Futbol Federasyonu’nda bazı inceleme ve araştırma çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. An itibarıyla bu çalışmaların akıbeti hakkında malumat sahibi değilim. Ama bize intikal eden bilgi futbolda şike soruşturması çerçevesinde bir bilgi edinme arayışı olduğu yönündedir. Bildiğiniz gibi kamuoyuna intikal etmiştir.'' dedi.
Soruşturmaya ilişkin iddianamenin önümüzdeki günlerde tamamlanması ve mahkeme heyetine sunulmasını beklediklerini de belirten Bakan Kılıç, ''Bu çerçevede savcılık faaliyeti soruşturma kapsamı içerisinde ilk etapta değerlendirebilecektir. Gelişmeleri bizde sizlerle birlikte takip edeceğiz. Yargı bildiğiniz gibi bağımsız çalışmakta siyasi otorite ve karar süreçlerinin dışında inisiyatifler kullanmaktadır. Dolayısıyla soruşturma öncesine ilişkin bizlerde de bir malumat ve bilgilendirme söz konusu değildir.” diye konuştu.
Türk Milli takımının başına Abdullah Avcı’nın getirilmesine yönelik sorulan soruya da cevap veren Bakan Kılıç, Avcı’ya güvendiğini fakat elinde sihirli bir değnek olmadığını söyledi. Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
”Bizim aylar öncesinden Türk Milli Takımı’nın hocası milli takım oyuncularıyla aynı dili konuşan yerli bir hoca olmalı, Türk bir hoca olmalı şeklinde görüşümüz vardı. Çünkü görevden ayrılan yabancı teknik direktörün futbolcularımızla bir doku uyuşmazlı içerisinde olduğu kanaati tüm futbol otoritelerinde ve bizlerde de mevcuttu.
Abdullah Avcı isminin tercih edilmiş olması Türkiye’nin kendi milli takımının başına kendi insan kaynakları içerisinden bir milli hoca getirebileceği düşüncesi de ortaya koymuş olması bakımından önemlidir. Doğru bir karardır diye düşünüyorum. Fakat Abdullah Avcı gelirken beraberinde sihirli bir değnek getirmiş değil. Dolayısıyla hiç kimsenin Abdullah Avcı’dan çok kısa bir süre içerisinde mucizevî gelişmeler beklemeye hakkı yoktur.
Hepimizin bütün spor dinamiklerinin bütün futbol dinamiklerinin, bütün futbol kulüplerinin, kulüp başkanlarının ve futbol medyasının, spor medyasının aynı zamanda Abdullah Avcı’nın başarılı olması, Milli Takım’ın yeniden yapılandırılması, Anadolu takımlarındaki zinde, genç, dinamik oyunculara da A Milli Takım içerisinde yer bulması noktasında katkı ve destek vermek mecburiyeti var.
Biz Abdullah hocaya yardımcı olacağız. Abdullah hoca çok çalışacak. Bir yeniden yapılandırma sürecini ortaya koyacak. Ve inşallah Türk Milli Futbol Takımı bu dinamizm ile birlikte yeni dönemde dünyada yeniden ses getirecek başarıların altına imzasını atacak.”
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da Bakan Kılıç’a plaket ve Karatepe kilimi hediye etti. Bakan Kılıç daha sonra AK Parti Gençlik Kolları'nın 3. olağan kongresine katılmak üzere valilikten ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz