Bakan Kılıç: Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Selamını Paylaşıyorum

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Sözlerinin hemen başından Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Sözlerinin hemen başından Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en kalbi selam ve saygılarını sizlerle paylaşıyorum. Gönül dili Türkçe ile bu genç kardeşlerimizin ufkunu aydınlatan, Adem’in evlatlarını Türkçeyi bayraklaştırarak o bayrağın gölgesinde bir arada toplayan muhterem Hoca Efendiye de en kalbi şükranlarını sunuyorum.” dedi.

Bakan Kılıç, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları’nın şiir finaline katıldı. Kılıç, burada yaptığı konuşmada, “Gerçekten sıra dışı bir geceye tanıklık ediyoruz. Sözlerinin hemen başından Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en kalbi selam ve saygılarını sizlerle paylaşıyorum. Hazreti Peygamber efendimiz Veda Hutbesi’nde şöyle buyuruyor: ‘Ey insanlar, Rabbimiz birdir, babamız da birdir; hepimiz Adem’in çocuklarıyız. Adem topraktandır.’ Hani diyoruz ya 140 ülkenin çocukları var diyoruz ya, 140 millet babamız bir Hz. Adem. Adem’in çocuklarını tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"ÖĞRETMEN KARDEŞLERİMİZİ YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUZ"

Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “Karda kışta fırtınada borada anadan yaranda binlerce kilometre uzakta hiç tanımadıkları insanların arasında ama Adem’in evlatlarının arasında gecelerini gündüzlerine katan gözyaşını yüreğine akıtan öğretmen kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum. Onların gözyaşı aslında bu büyük hizmeti başlatan, bu ismin mimarı olan çok muhterem Fetullah Gülen Hoca Efendiye armağan olsun. Ankara’dan sevgi dili Türkçe, gönül dili Türkçe bu genç kardeşlerimizin ufkunu aydınlatan, Adem’in evlatlarını Türkçeyi bayraklaştırarak o bayrağın gölgesinde bir arada toplayan muhterem Hoca Efendiye de en kalbi şükranlarını sunuyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz