Bakan Kılıç: Başbuğ'un tutuklanması, siyasetin değil yargının konusu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, internet andıcı davasında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, internet andıcı davasında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili soruyu, "Konu siyasetin konusu değil, yargının konusudur.” diye cevapladı.
Cuma namazını Dolmabahçe’deki Bezm-i Alem Camii'nde kılan Bakan Suat Kılıç, cami çıkışında Dolmabahçe çay bahçesinde çay içti. Kılıç, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Tutuklanan İlker Başbuğ’la ilgili hükümet kanadından hiçbir açıklama gelmemesinin hatırlatılması üzerine Kılıç, “Hükümet tarafından bir açıklama gelmemesi son derece normal. O siyasetin konusu değil, yargının konusuysa ayrıntılı değerlendirme yapılmasına gerek görmeyiz. Konu tamamen bizim alanımız dışında siyasi alanın dışında. Devam eden bir konu ve zaten yargıyla alakalı konuların siyasallaştırılmamasına hepimizin özen göstermesi lazım.“ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz