Bakan Kılıç: “çatıyı Kapatma Görevi Galatasaray’ın”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi maçında Türk Telekom Arena Stadı’nda oynadığı...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi maçında Türk Telekom Arena Stadı’nda oynadığı Cluj maçı sırasında yağan yağmurlar nedeniyle sahanın göle dönüşmesini değerlendirerek, “Çatıyı kapatma görevi Galatasaray’ın” dedi.

Türkiye açısından kötü bir imaj olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Son maçta ortaya çıkan görüntü hepimizi üzen bir görüntü oldu. Sadece Galatasaray taraftarı değil, Türk Telekom Arena tribünlerini dolduran sporseverler değil, bütün Türkiye o görüntülerden üzüntü duydu. Türkiye’nin en modern stadyumu en konforlu stadyumu, devletin stadyum kazanmak için en büyük harcamayı yaptığı proje Türk Telekom Arena’dır. Orada göle benzer birikintilerin oluşmasını hiçbir mazeret ile izah edebilmek mümkün değil. O stadyumun zemin alt yapısı su biriktirmeye elverişli değil. Suyun tahliye kanalları oranın yapımında proje gereği zaten var. Ayrıca stadyum projesi gereği üzeri kapatılması gereken bir stadyum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bütün harcamaları devlet tarafından yapılan Türk Telekom Arena Stadyumu’nda sadece çatıyı kapatma, açılır kapanır bir çatı inşa etme görevi kulüp ile bakanlık arasındaki protokol gereğince Galatasaray Kulübü’ne verildiğinin altını çizen Bakan Kılıç, “Dolayısıyla bu görevin ivedilikle yerine getirilmesi lazım. O stadyum bizim aynı zamanda olimpiyat yüzümüz. Galatasaray’ın dünyaya bakan yüzü, milli takım maçlarının büyük bir bölümünün orada oynanıyor olmasından dolayı o stadyum bizim aynı zamanda milli takım futbolumuzun da dünyaya bakan yüzüdür. Dolayısıyla bu kadar misyon yüklenmiş bir stadyumda benzer görüntülerin bir daha yaşanmasını kabul edilebilir bulmuyoruz. Yapılması gerekenler ne varsa yapılacak. Ama ortaya çıkan görüntüler nedeniyle devleti ve hükümeti suçlamak hem haksız hem de kolaycı bir yaklaşım. Orada devletin en ufak bir kabahati söz konusu değil. İmalat sırasında devlet yapılması gerekenleri yapmış ve Galatasaray kulübüne vermiştir. Galatasaray Kulübü’nden yapılan bir açıklama var. O açıklamayı da iyi niyetli bir zeminde değerlendiriyoruz. Neden kaynaklandığı konusunda kapsamlı bir değerlendirme yapılacağı ve kamuoyunun bilgilendirileceği konusunda. Bununla da yetinmiyoruz, Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi stadyumla ilgili hızlı bir hazırlık yapacak. Benzer görüntülerle olimpiyat adayı Türkiye’nin imajının olumsuz yönde etkilenmesi noktasında bütün önlemler alınacak” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: