Bakan Kılıç: Çocuklarımız Taş Atan, Yakıp Yıkan Insan Olmasın

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spora büyük yatırımlar yaparak gençlere sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi....

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spora büyük yatırımlar yaparak gençlere sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi. Kılıç, "Taş atan çocuklar olmasınlar, Molotof atan çocuklar olmasınlar, yakan yıkan, kıran çocuklar olmasınlar.” dedi.

Bakan Kılıç, Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şahin Başol Spor Kompleksi'nin açılışına katıldı. Bursa'ya güzel haberlerle geldiklerini belirten Bakan Kılıç, açılışı yaptıkları tesisin önemine değindi. Şahin Başol'un isminin tesiste yaşatılmasının da anlamlı olduğunu belirten Kılıç, 5 bin kişilik bir spor salonu açılışı yapacaklarını ve Türk Milli Takımının orada maç yapacağını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Nilüfer'de 30 trilyon TL harcayarak yaptırdıkları 7 bin 500 kişilik spor tesisinin de yüzde 60 oranında tamamlandığını belirten Kılıç, 2013 yılı sonuna kadar hizmete açacaklarını vurguladı. Ayrıca şehirde buz pateni salonu yapacaklarını kaydeden Kılıç, kapalı Atletizm Salonunu da bu sene Bursa'ya kazandıracaklarını dile getirdi. Stadyum inşaatını da yerinde inceleyeceğini hatırlatan Kılıç, şehir merkezinde ve ilçelerde yapacakları spor tesisleri ve öğrenci yurtlarını anlattı.

Stadyum hariç Bursa'ya yapılan yatırımların maliyetinin KDV hariç 180 milyon TL olduğuna dikkat çeken Kılıç, şöyle konuştu: "Bunları çocuklarımız için yapıyoruz. Taş atan çocuklar olmasınlar, Molotof atan çocuklar olmasınlar, yakan yıkan, kıran çocuklar olmasınlar. Spor yapsınlar, basketbol oynasınlar, atletizmde, judoda diğer alanlarda olimpiyatlarında Türk bayrağını göndere çektiren birer yıldız olsunlar. ülkenin imajını bozan değil, Türk bayrağını dalgalandıran nesiller olsun. Bunun için çalışıyoruz. Taş atan çocuklar değil, sevgi besleyen çocuklar olsunlar. Öğretmenlerimizden herkesten rica ediyorum, izcilerimizde burada. Daha fazla izci kampı yapmamız lazım. Eğer Taksimde bir genç kaldırım taşını söküyorsa, konteynerlerden barikat kuruyorsa orada bizim hatamız var demektir. Bizler öğretmenler, müdürler olarak görevimizi yerine getiremiyoruz demektir."

Reklam
Reklam

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise kentin tarımı, sanayisi, termali ve diğer özellikleri ile dünya şehri olduğunu, spor alanında da yatırımlarla büyük başarı elde edildiğini ifade etti. Harput, Bakan Suat Yıldırım'ın çalışmaları ile Bursa'nın bu alanda da önemli mesafeler kat ettiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni yapılan stadyumla birlikte eksiklik hissedilen alanlarda spor tesisi yapmaya devam edeceklerini söyledi. Şahin Başol tesisleri hakkında bilgi veren Altepe, 63 bin metrekare alanda yapılan tesisisin 5,5 milyon TL'ye mal olduğunu kaydetti.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de 36 dönümlük arsayı Büyükşehir Belediyesi'ni verdiklerini ve el ele bu tesisi ortaya çıkarttıklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: