Bakan Kılıç: Gençlere Yeni Bakış Açıları Kazandırmak Istiyoruz

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın '2020 Olimpiyat Yolunda Milli Takım Ruhu' projesi kapsamındaki 'Büyük Adımlar' konulu...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın '2020 Olimpiyat Yolunda Milli Takım Ruhu' projesi kapsamındaki 'Büyük Adımlar' konulu panelde gençlere olimpik ruh aşılanıyor.

Bakanlık tarafından organize edilen proje çerçevesinde düzenlenen panelin milli rallici Burcu Çetinkaya ile milli basketbolcu İbrahim Kutluay oldu. Gençlerin büyük bir sevgi gösterdiği sporcular gençlerin yoğun ilgisi karşısında şaşkına döndü. Milli sporcularla fotoğraf çektirme ve forma imzalatma yarışına giren gençler panelin başlamasının uzaması nedeniyle görevliler tarafından yerlerine oturtuldu.

Reklam
Reklam

MİLLİ HEDEFLER HER ŞEYİN ÖNÜNDE YER ALMALI

Panelin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gençlere her şeyin önünde milli hedeflerin yer alması gerektiğini öğütleyerek şunları söyledi:

"Üzerinizde Türk milli takımı formaları var. Her zaman milletimizin memleketimizin, cumhuriyetimizin çıkarları ülkemizin gelecek beklentisi sizin için her şeyin önünde olmalı. Her şeyin önünden milli hedefler yürümeli. Bugün size aslında bir farkındalık eğitimi vermeyi hayatınıza yeni bir pencere açmayı yeni bir bakış açısını sizlerle paylaşmayı hedefliyoruz."

Bakan Kılıç’ın konuşmasının ardından moderatörlüğünü Erdoğan Arıkan’ın yaptığı Burcu Çetinkaya ile İbrahim Kutluay’ın konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi. Panelde ilk sözü alan rallici Burcu Çetinkaya, başarının arkasında spora geç yaşta başlansa da bir tek şeyin yattığını onunda inanmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Çok çalışmak, yılmamak ve mücadele etmek. En başta mutlaka hayatta neyi isterseniz isteyin sizi vazgeçirmek size inanmayanlar ve sizi geçmek isteyenler olabilir. Siz eğer kendinize inanırsanız centilmence başkalarının ayağını kaydırmaya çalışmadan dürüstçe hedefinize kilitlenirseniz istediğinize ulaşamamanız mümkün değil diye düşünüyorum."

Reklam
Reklam

KUTLUAY: KÜÇÜKKEN FUTBOLCU OLMAK İSTEDİM

Küçükken daha çok futbolcu olmak istediğini belirterek sözlerine başlayan eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay, futbolcu olarak 10 numara giyen Zico, Platini ve Maradona nedeniyle kendisinin de sporculuğu boyunca 10 numara giydiğini söyledi.

Basketbolun aklından geçmediğini basketbolcu olma fikrinin aklında olmadığını ifade eden başarılı basketbolcu, fiziğinin basketbola uygun olması nedeniyle ve çevresinin etkisiyle basketbola başladığını belirtti.

Öte yandan panel öncesi sahneye çıkan ve katıldığı yarışmada büyük beğeni toplayan Hakan Akdoğan isimli sporcu yaptığı şov ile izleyenleri büyüledi. Güç ve kuvvete dayalı gösterisiyle solunu dolduranlara heyecanlı ve güzel dakikalar yaşatan Akdoğan, gösterisinin sonunda açtığı Türk Bayrağı ile dakikalarca ayakta alkışlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz