Bakan Kılıç: Hukuk adamlarının süreci en doğru şekilde yöneteceğine inanıyorum

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, futbolda şike soruşturmasında hukuk adamlarının süreci en doğru şekilde...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, futbolda şike soruşturmasında hukuk adamlarının süreci en doğru şekilde yönetmeye muvaffak olacağına inandığını söyledi.
Bakan Kılıç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Trabzon’da valiliği ziyaret ederek, Vali Vekili Aziz Mercan ile bir süre görüştü. Kılıç, burada bir soru üzerine yaptığı açıklamada, futbolda şike operasyonunun bütün Türkiye’nin takip ettiği önemli bir mesele olduğunu hatırlattı.
Bu sorunu tek bir kulüp çerçevesinde değerlendirmemek gerektiğine vurgu yapan Bakan Kılıç, “Adı üstünde, operasyon ‘futbolda şike’ başlığı adı altında devam ediyor. Dolayısıyla bu çerçevede Cumhuriyetin savcıları bir hukuk devleti olan Türkiye’de, hukuk devleti olmanın gereği olarak, yürürlükte olan bütün kanunları harfiyyen uygulama görevini yerine getireceklerdir. Bu kaçınılmaz bir durumdur. Bu noktada herkesin adli makamlara, Türk adaletine, bağımsız yargıya güvenmemiz lazım. Adalete güvenin, adaletin vereceği karar, ortaya çıkacak iddianameyi, iddianame sonrasındaki yargılama sürecini hepimiz takip etmeye devam edelim. İnanıyorum ve temenni ediyorum ki hukuk adamları, süreci en doğru şekilde yönetmeye muvaffak olacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

BEŞİKTAŞ’IN KUPAYI İADE ETMESİ
Bakan Kılıç, Beşiktaş’ın, aklanıncaya kadar Türkiye Kupasını iade etme kararının, kendi takdir ve tercihleri olduğunu ifade etti.
Futbol camiasının bunun değerlendirmesini yapacağını anlatan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Fakat şike operasyonu kapsamında yaşananlar ve gündeme gelen iddialar, önemli iddialar. Bu iddialara elbette kulüplerin duyarlılık göstermesini, sürecin olağan akışı içerisinde normal bir durum olarak değerlendirmek lazım. Herkesin aldığı kupayı iade etmesi gibi bir gereklilik tabi ki söz konusu değil ama savcı ve hakimlerimize güvenerek yargı sürecini beklemekte fayda görüyorum. Türkiye’de toplumda da siyasette de sporda da hayatın her alanında da temiz adımlar atılıyorsa, bu adımları atan savcıları ve mahkeme heyetlerini zorda bırakmamak lazım. Yayınlarda dikkatli olmak lazım. Aynı zamanda söz konusu camiaları da peşinen incitmemeye özen göstermek lazım. Dikkatli gidilmeli ki hukuk adamları görevlerini harfiyyen yerine getirsin ve adalet tecelli etsin.”
Sadece ‘acil yargılama’ denmemesi, adil ve hızlı bir yargılama olması gerektiğini kaydeden Kılıç, “Aceleye getirilmemeli ama yargılamanın adaleti hızlı bir şekilde tecelli etmeli ki kamuoyu daha fazla meraklı bir bekleyiş içerisinde kalmasın.” dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Kılıç, Trabzonsporlu taraftarlara da süreci sabırla ve aklıselim içerisinde takip etmeleri önerisinde bulundu. Konunun, siyasetin konusu olmadığının altını çizen Kılıç, “Ben bile Gençlik ve Spor Bakanı olmama rağmen konunun özüne girmeden dikkatli birkaç cümle ile sizleri bilgilendirmeye özen gösteriyorum. Bu, tamamen hukuki bir konu. O yüzden bunu siyaseten istismar edenler varsa bu tavır çok ayıp olur. Çok yanlış olur. Futbolumuza da futbol severlerimize de kulüplerimize de zarar verir. Bu konu üzerindi siyasi bakış açısı kesinlikle söz konusu edilmelidir.” şeklinde konuştu.

EYOF HAZIRLIKLARI
Bakan Kılıç, 23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF)’nın da hem Türkiye, hem Trabzon açısından çok önemli olduğunu belirtti. EYOF kapsamında Trabzon’un spor altyapısına yönelik olan yatırımların büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Kılıç, yeni yapılacak stadı kast ederek, Trabzonspor’un hayali olan önemli bir eseri de önümüzdeki dönemde Trabzon’a kazandıracaklarını sözlerine ekledi.
Vali Vekili Mercan, ziyaretin anısına Bakan Kılıç’a Trabzon telkarisinden yapılmış kahve takımı hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz