Bakan Kılıç ‘nerede Hareket Orada Bereket’ Etkinliğine Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Türkiye'de spor bilincini artırmak ve halkın spor faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Türkiye'de spor bilincini artırmak ve halkın spor faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla ‘Nerede Hareket Orada Bereket’ sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlik 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi. Başkentteki etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Türkiye'de spor bilincini artırmak ve halkın spor faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla yaz aylarında gerçekleştirdiği projeler, kış aylarında da devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Nerede Hareket Orada Bereket’ sloganıyla düzenlenen etkinlik bugün 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. Ankara Anıttepe Spor Kompleksi'nde yapılan etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç katıldı. Kılıç, etkinliğe takım elbisenin aksine spor kıyafetlerle geldi.

Reklam
Reklam

Etkinlik alanında eskrim, aikido, güreş, judo, voleybol, jimnastik, atıcılık, dart, paten ve okçuluk alanlarında sporcular faaliyet gösterirken, Bakan Kılıç bütün sporcuların yanına giderek onları tek tek izledi. Bazı sporculara eşlik eden Kılıç, Trabzon Horon Oyun Ekibi’nin horon gösterisini izledi. Ardından voleybol oynayan Kılıç, dart atışı yaptı. Gençlerin ilgisine de karşılıksız kalmayan Kılıç, sporculara imza vererek onlarla fotoğraf çektirdi.

‘Nerede Hareket Orada Bereket’ sloganıyla düzenlenen etkinliğe takım elbisenin aksine eşofmanla katılan Bakan Kılıç, spor konusunda farkındalık yürüyüşü gerçekleştireceklerini belirterek, halkla birlikte spor festivalinin yaz sezonu finali sonbahar dönemi başlangıcını yaptıklarını dile getirdi. Bugün hem sporcular hem de aileleriyle birlikte sahada olduklarını söyleyen Kılıç, “Gönlümüzden geçen şu; Türkiye’de eşofman ve spor ayakkabısı ile yaşama ve sokağa çıkma alışkanlığını herkese kazandırmaktır. Maalesef toplumumuzda eşofman ve spor ayakkabısı sanki biraz saygı ya da saygısızlık olarak algılanıyor. Oysaki zaman içinde farkında değiliz ama pikniğe bile takım elbise ile gider hale geldik. Hafta sonlarında insanların spora dikkat çeken yeni bir yaşam stiline kavuşmalarını arzu ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Spor Genel Müdürlüğü’nün organizasyonuyla yaz döneminde Türkiye genelinde 1 milyon gencin spor yaz okullarına dahil olduğunu vurgulayan Kılıç, ilerleyen günlerde antrenör sayısının artırılarak ve spor tesislerinin de 24 saat esasına uygun hale getirilerek halka açılacağını ve bu sayede spor konusunda daha bilinçli bir toplumu hedeflediklerini ifade etti. Modern çağın en büyük hastalığının obezite olduğunu belirten Bakan Kılıç, bu konuda da farkındalık yaratılması gerektiğini söyleyerek, “Obezitenin bir ayağı sağlıklı beslenmeyse diğer ayağı da hayata sporu dahil etmektir. Bu konuda da önemli adımlar atmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Hayatının bir köşesine mutlaka sporu dahil etmeye çalıştığını bildiren Kılıç, “Bugün eşofman ve spor ayakkabısıyla sokağa çıkmanın hayatın normalleri arasına girmesine dikkat çekmek istiyoruz. Ekibimizle birlikte spor ayakkabılarımızı giydik ve sokağa çıktık” açıklamasında bulundu.

Etkinlikler kapsamında, ‘Bakanlığımız 1 Yaşında’ kutlamaları da yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: