Bakan Kılıç: Olimpiyat Bütçesi Türkiye’yi Olumsuz Etkilemeyecek

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, olimpiyat ekonomisinin kesinlikle Türkiye’nin makro ekonomik dengelerini olumsuz yönde...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, olimpiyat ekonomisinin kesinlikle Türkiye’nin makro ekonomik dengelerini olumsuz yönde etkilemeyeceğini söyledi.
Suat Kılıç, Mısır Arap Cumhuriyeti Spor Bakanı El-Amiri Farouk’ı makamında kabul etti. İki bakan daha önce iki ülke arasında imzalan spor alanında iş birliği imkânlarını geliştirmeyi öngören sözleşmenin somut adımlarını atmak için bir araya geldi.
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Kılıç, olimpiyat bütçesi hatırlatmasına, olimpiyat ekonomisinin kesinlikle Türkiye’nin makro ekonomik dengelerini olumsuz yönde etkilemeyeceğini, konunun hükümetin bütün birimlerinde tartışıldıktan sonra yapılmış bir planlama olduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

OLİMPİYAT BÜTÇESİNİN 15 MİLYAR DOLARI İSTANBUL’A

Bakan Suat Kılıç, olimpiyat alan ülkelerin olimpiyatlardan sonra ekonomilerinin olumsuz yönde etkilendiği örneklerinin olduğuna dikkat çekerek, ayrılan 19 milyar dolarlık bütçenin Türkiye ekonomisi üzerinde negatif bir tesiri olmayacağını kaydetti.
Kılıç, “Çünkü İstanbul olimpiyat kenti olmasa bile o bütçenin 15 milyar dolarını İstanbul için harcamaya devam ediyoruz. Yeni yapılacak olan yapılar İstanbul olimpiyat kenti olsa da olmasa da zaten İstanbul’a kazandırmakta olduğumuz değerler ve eserler. İstanbul kenti olimpiyatlardan ekonomisi olumsuz etkilenmeyecek nadir dünya şehirlerinden bir tanesi.” dedi.
Bakan Suat Kılıç, “Hazırlıklarımız çok ince milimetrik hesaplara dayalı şekilde yaptık. Tüm sektördeki sunumları ilgili bakanlara yaptırdık. İstanbul finans sunumu sadece Gençlik ve spor Bakanlığı tarafında hazırlanmadı. Parayı hazırlayacak olan Maliye Bakanlığı yaptırdık. Sınırsız ucu açık şekilde vaatlerde bulunan ülkelerin ekonomisi olimpiyatlardan etkilenebilir. Uluslararası olimpiyat camiasının da kaygı duymasına gerek yok. Kamunun da kaygı duymasına gerek yok. Türk halkının da kaygıya kapılmasına gerek yok.” bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: