Bakan Kılıç, Uefa’nın Kararını Değerlendirdi

UEFA’nın Fenerbahçe’yi Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne davet etmesi kararını değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,...

UEFA’nın Fenerbahçe’yi Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne davet etmesi kararını değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Karar, Türkiye futbol camiasının beklentilerine paralel bir karardır” dedi.

Temel atma törenine katıldığı Amasya’da valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığını ziyaret eden Kılıç, UEFA’nın Fenerbahçe ile Bursaspor’u Avrupa kupalarına davet etmesi kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Türk futbolunun geçen sezondan itibaren devam eden bir takım problemler var. Bu problemlerin yansımaları doğrultusunda hukuki mütalaalar ilgili kulüpleri ve futbol federasyonu tarafından UEFA’nın ilgili kurullarına intikal ettirildi. Yürütülen çalışmalar ve UEFA’nın yapmış olduğu değerlendirmeler neticesinde bir aşamaya gelindi ve nihayetinde UEFA konuya ilişkin kararını yazılı bir şekilde Türkiye Futbol Federasyonu’na intikal ettirdi. Karar, Türkiye futbol camiasının beklentilerine paralel bir karardır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bursaspor ile Fenerbahçe’nin katılım noktasında UEFA’nın kriterlerine göre bir probleme maruz kalmayacaklarının UEFA tarafından teyit edilmiş olduğunu vurgulayan Kılıç, “Bursaspor’un da bu konudaki itirazları haklı ve yerinde bulunmuştur. Fenerbahçe’nin de itirazları haklı ve yerinde bulunmuştur. Dolayısıyla alınmış olan bu karar çerçevesinde Türkiye’de önümüzdeki yıl futbol sezonunun daha rahat, daha güvenli, daha huzurlu bir futbol sezonu olarak yaşanabileceği kanaatindeyiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Faik Salman’ın tablo hediye ettiği Bakan Kılıç’a, kiraz da ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: