Bakan Kılıç, Yurt Öğrencilerini Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Diyarbakır'da yurtta kalan öğrencileri ziyaret etti, çeşitli açılışlarda bulundu....

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Diyarbakır'da yurtta kalan öğrencileri ziyaret etti, çeşitli açılışlarda bulundu. Seyrantepe Spor Salonu'nun bir bölümünü açan Kılınç, Diyarbakır'a iki yeni spor salonun en kısa sürede bitirilerek faaliyete geçirileceğini müjdeledi.

Diyarbakır'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) ait Mehmet Akif Ersoy ve Ziya Gökalp öğrenci yurtlarında incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Kılıç, daha sonra Seyrantepe Spor Salonu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Kılıç, burada Girişimcilik Kursu sertifikalarını verdi. Spor salonundaki Gençlik Merkezi’nin yeni yapılan bölümünün açılışını yapan Kılıç, spor salonun projeden kaynaklanan boş bütün alanlarının Gençlik Merkezi olarak dizayn edildiğini söyledi. Projenin tamamlanmasının ardından faaliyetlere başlandığını dile getiren Kılıç, “Çeşitli alanlarla da branşlarda eğitimler başladı. Yeni şehir bağlarda yeni iki gençlik merkezini en kısa sürede bitireceğiz. Diyarbakır’da lise ve üniversite çağındaki öğrenciler buralarda hayata bambaşka bakan donanımlar bakma fırsatı yakalayacak.” dedi.

Bakan Kılıç, açılışı yapmasından sonra saz ve ebru eğitimi gören öğrencileri ile satranç oynayan çocukları ziyaret etti. Bakan Kılıç daha sonra şehirde esnafları ziyaret etti. Bir esnaf Bakan Kılıç'a Kürtçe yazılı bir atkı hediye etti. Bakan Eker ve Kılıç daha sonra Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında açılış yapmak için Ulu Camii Meydanı'ndaki programa geldi. İstanbul Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker arasında, yıkım sırasında esprili konuşmalar geçti.

Reklam
Reklam

Gaziosmanpaşa'dan Diyarbakır'daki yıkım bölgesine bağlanan Başbakan, "Yıkım bölgesini bir görelim, makineler çalışıyor mu?" demesi üzerine kameralar yıkım bölgesini gösterdi. Görüntülerde makineler yerine, işçilerin balyozlarla duvarı kırıldığı görüldü. Bunun üzerine Başbakan, "Ne demek istediğini anladım."deyince vatandaşlar gülmeye başladı.

Bakan Eker de gülümseyerek, "Sayın Başbakanım, burası çok dar bir alan. Ulu Cami'nin hemen önü ve çok dar bir sokak. Ulu Cami'ye zarar vermemek için makineleri buraya sokmadık." dedi. Erdoğan, "Ben de herhalde istihdama katkı olsun diye böyle bir şey yapılmıştır diye düşündüm." diye yanıt verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz