Bakan Kılıç’tan Muğla’ya 50 Milyon Tl’lik Tesis Müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Muğla merkeze 3 bin kişilik kapalı spor salonu ve...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Muğla merkeze 3 bin kişilik kapalı spor salonu ve olimpik yüzme havuzu yapılacağını belirterek, "Muğla'da sezon dışında kapalı olan turizm tesislerini uluslararası etkinliklerle doldurmayı hedefliyoruz" dedi.

Kara yolu ile Bodrum’dan Muğla’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Fatih Şahin’i ziyaret etti. Muğla'nın özel bir yer olduğunu söyleyen Kılıç, merkezin genç bir nüfusu olduğunu belirterek, "Üniversitemizde 25 bin öğrenci öğrenim görüyor. Daha önce Muğla’ya geldiğimde spor tesisi olarak eksikleri görmüş ve bu eksiklerin giderilmesi için yeni spor kompleksleri sözü vermiştim. İlk etapta olimpik bir yüzme havuzu için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. Bunun yanında Muğla’nın kapalı spor salonu yetersiz. 2 bin 500 kişilik bir salon yapımı için Sayın Başbakanıma gittiğimde kendisi, 'Yetmez' dedi. Bizzat Sayın Başbakanımızın talimatı ile kapalı spor salonunun kapasitesi 3 bin kişiye çıkarıldı. 2013 yatırım programına alınacaktı, yine Sayın Başbakanımızın talimatı ile 2012 yılında ihalesi yapılacak. Kapalı spor salonu için 1 milyon TL ödenek ayrıldı. Turizm beldelerimizden Fethiye ilçemize de 2 bin kişilik bir salon yapılacak. Muğla özel bir kent. Antalya’dan sonra Türkiye’nin turizmdeki en önemli kentlerinden birisi. Çok sayıda turistik tesisimiz var ve bu tesislerimiz kış aylarında boş kalıyor. Bu tesislerimizi kış aylarında da uluslararası şampiyonalara gelecek sporcularla doldurmak istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Muğla ve Fethiye'ye yapılacak söz konusu yatırımın yaklaşık 50 milyon TL tutarında olacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz