Bakan Kılıç'tan Terör Müzakereleri Yorumu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir insanın annesinden duyduğu ilk ninninin dili ne olursa...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir insanın annesinden duyduğu ilk ninninin dili ne olursa olsun, kardeşlik bağları ile birbirine kenetlendiği sürece bu toplumun mayası ve hamurunu hiç kimsenin sulandırmasının mümkün olmayacağını söyledi. Kıçı, "Devam eden görüşmelere de biz o çerçeveden bakıyoruz." dedi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Hatay’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç gazetecilerin İmralı görüşmeleri çerçevesinde dağdan inen gençlerin topluma kazandırılması yönünde bir çalışmasının olup olmadıüı sorusunu yanıtladı. Kılıç, Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de hükümet olarak vatandaşların tamamına, bakanlık olarak ise gençlerin tümü ile alakalı projeleri olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kılıç, "Çalışmalarımız ve hizmetlerimiz var. Genç beyinlerin, evvela suç örgütlerinin ağına kapılmamasını temin etmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu nokta da Milli Eğitim Bakanlığı da sürecin içerisindedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da sürecin içindir. Bakanlığımızda sürecin içerisindedir. Bizim öncelikli hedeflerimiz genç kardeşlerimizin, Türkiye’nin neresinde olursa olsun iyi ve güzel işlerle buluşmalarıdır. Hükümet Bir insanın annesinden duyduğu ilk ninninin dili ne olursa olsun, kardeşlik bağları ile birbirine kenetlendiği sürece bu toplumun mayasını, hamurunu hiç kimsenin sulandırması mümkün değil. Devam eden görüşmelere de biz o çerçeveden bakıyoruz. Türkiye’nin kanayan bir yarası var. Türkiye’nin uzun yıllara yayılan terörle mücadelesi var. Eğer terörle mücadeleyi milletimizin birliği istikametinde sonlandırmanın yolu varsa bu yolun mutlak suretle denenmesi lazım. Şu anda yapılan da budur. Gönül arzu eder ki, nihayetinde istenilen türden bir iklime adım, atılabilsin. Ama elbette ki devlet kendi güvenliğini temin etmenin gereken bütün argümanlarını da kullanmaya devam edecektir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: