Bakan Koç, AKM sorularına sinirlendi

İSTANBUL (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, gazetecilerin "AKM'de yapılacak düzenlemelere karşı toplumsal tepki var" sözlerine kızarak, "Toplumsal tepki lafları kulağımın birinden girip diğerinden çıkıyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Beşiktaş Yıldız Sarayı Büyük Mabeyn Dairesi'nin restorasyon çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kültür varlıklarının korunması ve restorasyon çalışmaları için önemli kaynak ayırdıklarını belirten Koç, İstanbul'u turizmin amiral gemisi olarak gördüklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Restorasyon çalışmalarında zamanlamanın önemine işaret eden Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yönlendirmesinin de kendilerini daha hızlı çalışmaya sevk ettiğini söyledi. Osmanlı döneminde yapılan sarayların ilk dönemde mütevazi yapılar olduğunu ancak daha sonraları borsalardan tahvil çıkarılarak borçla yapıldığını anlatan Koç, kendi görevlerinin ise bu eserleri onarıp hizmete sokmak olduğunu anlattı.

Türk turizmi için İstanbul'un önemli bir yeri olduğunu anlatan Koç, İstanbul'u turizmin amiral gemisi olarak gördüklerini niteledi. Koç ayrıca İstanbul'un tarihteki büyüklüğünün dünyaya tanıtılmasında kendilerine de görev düştüğünü söyledi. Bakan Koç, gazetecilerin Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yeniden düzenlenmesi ile ilgili sorularını da cevapladı.

Bir gazetecinin "AKM'de yapılacak projeye toplumsal tepki var" yönündeki sözlerine sinirlenen Koç, şöyle konuştu: "Ben başkalarının, benim hakkımdaki ön yargılarını tedavi edemem. Kendim ne olduğumu ne yapmak istediğimi gayet iyi anlatıyorum. Anlayanlar anlıyor. Onun içinde gayet memnun ve şevk içindeyim. Toplumsal tepki diyorsun neyle ölçütünüz. O tepkinin ağırlığı ne doğruluğu ne? Benim için yok. Haber için yapıyorsunuz ama toplumsal tepki lafları kulağımın birinden girip diğerinden çıkıyor."

Reklam
Reklam

"Projenin içeriğinin ne olduğu" yönündeki soruya da Bakan Koç, şöyle karşılık verdi: "Yerli ve yabancı mimarların katılacağı bir proje yarışmasıyla günün ihtiyaçlarına yakışır bir Atatürk Kültür Merkezi kurmak istiyorum dedim. 'Projem var' desem kime yaptırdınız derler. Evet proje demokratik olacak, jüri olacak ve ondan sonra proje yapılacak. Para bulunduktan sonra da eyleme geçilecek. Bir şey yaptırtmamak istemeyen gericilere ayıracak vaktim yok."

Kendisine soru yönelten bayan muhabire sinirlenen Koç, "Bir espri var söyleyemiyorum.Oraya geldiğimiz değil mi tamam bu iş bitmiştir. Ne demek istediğimi anladınız mı?" diye sordu.

"Anlamadım" diyen muhabire "Anlamıyorsan ben ne yapayım diyerek" sinirlenen Koç, "'Projeniz ne demek' diye sorarken, demek ki bu işin yapılacağını kabul ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.