Bakan Koç, Rus turistlerden özür diledi

ANKARA (İHA) - Türkiye'ye gelen Rus turistlere yönelik "Turizmde Almanlar fazla bırakmıyor ama Ruslar fazla bırakıyor. Belki sonradan zengin olmanın görgüsüzlüğü ile" şeklinde açıklamaları basında yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, sözlerinden dolayı Rus turistlerden özür diledi.

Derin bir üzüntü içerisinde olduğunu kaydeden Bakan Koç, kendisinin Ruslar'a karşı kötü bir niyetinin olmadığını bildirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ankara Büyükşehir Belediye ise Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile ilgili protokol töreninde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yaptığı açıklamanın Rusya ile krize yol açması nedeniyle Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldığı hatırlatılan Koç, "Herhangi bir krize sebep olmamıştır" dedi. Sözlerini, dostça münasebetler içerisinde ve Rusların zenginliğini belirtmek için söylediğini, ancak 'haddini aşan bir şekilde ifade kullandığını farkettiğini' belirten Bakan Koç şöyle konuştu:
"Mars turizminin insanlara yeterli gelir getirmeyeceğini, oradan Kültür Turizmine geçilmesi gerektiğini belirten bir konuşma içerisinde, kıbetinin böyle olacağını düşünemediğim, şakacı zihniyetimin verdiği bir sözle bu hadise olmuştur. Ama kastım katiyen bu değildir. Derin bir üzüntü içerisindeyim. Rus turizminin sahipleri olan bu insanlara karşı böyle bir kötü niyetimiz olamaz. Olmadığı şuradan belli, Cumartesi akşamı 700 Rus turiste tur operatörlüğü ile ev sahipliği yapacağım."
Açıklaması sırasında sesinin kısılması dikkat çeken Bakan Koç, Rus Büyükelçiliği'ne durumla ilgili olarak ve 'taziyelerini' içeren bir mektup da gönderdiğini açıkladı. Koç ayrıca, "Ben Türkçe'yi iyi konuşurum ama arada sırada espritüel hayatım bana böyle bir söz söylettiyse özür dilemek erdemdir. Özür de dilerim" dedi.

Reklam
Reklam