Bakan Müezzinoğlu: 78 Milyon Ülke Insanının Hayallerinin Temsilcisiyiz

Mehmet YİRUN/ ÇORLU Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde yeni devlet hastanesinde kurulan Alkol ve Madde Bağımlılar Araştırma Tedavi

Mehmet YİRUN/ ÇORLU Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde yeni devlet hastanesinde kurulan Alkol ve Madde Bağımlılar Araştırma Tedavi Merkezi Ülke olarak çok önemli bir süreçten geçildiğini ve büyük bir seçime gidileceğini belirten Müezzinoğlu, “Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyet olarak bıraktığı ‘Ülkeyi muasır medeniyetler arasına sokmak’ cümlesinden yola çıkarak bütün gayretimizi ve çabamızı buna veriyoruz. Kurulduğumuz günden bu güne hep bu anlayışla çalıştık. AK Parti iktidarı döneminde baktığımızda hayal edilebilen tüm işleri fazlasıyla yapabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu süreçte milletle beraber olan birlikteliğimizi bir bir daha yukarı çıkarmak ve o muasır medeniyet seviyesine ulaşmayı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“78 MİLYONUN HAYALLERİNİ TEMSİL EDİYORUZ”
Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu ve 78 milyon ülke insanının hayallerini temsil ettiklerini dile getirerek, “Hiç kimseyi dışlamadan herkesi ay yıldızlı bayrak altında birleştirmek amacındayız. Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Bundan sonra artık AK Parti var. Milletin yarınlarını bugünden iyi yapmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk milletle beraber yürümüştür. O yokluklarda ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demişti. Bizler de AK Parti olarak bu yoldan yürüyüp milletimize hizmet için varız. Milletin derdini kendi derdimiz bildik” diye konuştu.
“226 HASTANE İNŞAATI DEVAM EDİYOR”
Türkiye genelinde 36 bin yatak kapasiteli 226 hastane inşaatının devam ettiğini dile getiren Müezzinoğlu, “81 ilin sayısından çok hastaneyi hizmete açacağız. Ülkemiz için daha çok neleri yapabiliriz peşinde koşuyoruz. Bu hastaneler 2016-2017 yılları arasında bitmiş olacak. Yakın zamanda yine 43 adet hastanenin ihalelerini başlatacağız. 5 bin yatak kapasiteli 10 tane şehir hastanesinin ihalelerini gerçekleştireceğiz” dedi.
“TÜRKİYE, SAĞLIK TURİZMİNDE DÜNYADA TEK OLACAK”
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sağlık konusunda dünya ülkelerinde bulunan standartların üzerine çıkılacağını ve sağlık turizmi konusunda tek ülke Türkiye olacağını ifade etti. Müezzinoğlu, “Yakın coğrafyamızda 1,5 milyar insana da sağlık turizminde hizmet veren bir ülke olacağız. Çorlu’da son derece donanımlı bir hastane var. Tekirdağ ve Edine ile birlikte Trakya, Balkanların sağlık turizmi merkezi haline gelecek. Ülkemiz sağlık tüketicisi bir ülke. Bir taraftan da sağlık üreticisi bir ülke olmalıyız. İlaç üreten, tıbbi teknoloji üreten tesisler kurduk. Milli aşısını yapan bir ülke haline 5 yıl içerisinde geleceğiz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kahvaltıda bulunan Paralimpik Boccia Milli Takım ile bir süre sohbet etti ve daha sonra oyun hakkında bilgiler aldıktan sonra AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ile oyunu oynadı.
HASTANE AÇILIŞINDA SİGARA BIRAKTIRDI
Silverside Otel'de düzenlenen sabah kahvaltısının ardından Çorlu Yeni Devlet Hastanesi'nde AMATEM açılışını gerçekleştiren Müezzinoğlu, hastane girişinde Birsen Zaralı adlı bir vatandaştan sigarayı bırakması sözünü istedi. Zaralı, çantasındaki sigarasını Bakan Müezzinoğluna vererek sigarayı bırakacağının sözünü verdi. Çorlu Yeni Devlet Hastanesi'nde AMATEM’in açılışını gerçekleştiren Müezzinoğlu, bu tür hastanelerin açılmaması, alkol ve uyuşturucu kullanımı konusunda tüm vatandaşların tedbirli ve duyarlı olması dileklerinde bulundu. AMATEM’in açılışını gerçekleştiren Müezzinoğlu, hastanede tedavi gören hastaları ziyaret edip, AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı ve hastane çalışanlarıyla hatıra fotoğraf çektirdikten sonra hastaneden ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: