Bakan Müezzinoğlu: Chp Aralarından Kılıçdaroğulları Çıkacak Diye Korkuyor (2)

BALKAN TÜRKLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ Samsun'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Samsun Balkan Türkleri Dernekleri ile Büyükşehir Belediyesi'nin

BALKAN TÜRKLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
Samsun'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Samsun Balkan Türkleri Dernekleri ile Büyükşehir Belediyesi'nin Anakent Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Görevlerinin miras aldığı genç Cumhuriyeti Avrupa'yla yarıştırarak dünyanın iddialı ülkeleri arasına getirmek olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Kurulduğu günden bugüne milletine inanan milletine güvenen bir anlayışla siyaset yaptık. Bundan sonra da milletimizle beraber, milletimize inanarak, milletimize güvenerek siyaset yapıyoruz ve kurucu iradanin asli unsurları olan bu Cumhuriyetimizin bize mirası. Görevimiz miras yedi olmak değil, görevimiz miras olarak aldığımız bu genç Cumhuriyeti, Hollanda'yla yarıştırmak. Miras olarak aldığımız bu genç Cumhuriyeti Avrupa’yla yarıştırmak, görevimiz miras olarak aldığımız bu genç Cumhuriyeti dünyanın iddialı ülkeleri arasına getirebilmek ve vasiyet olarak aldığımız cümle 'Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir' o zaman hep beraber diyoruz ki; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacak" dedi.
CHP HALKTAN KORKUYOR
CHP'li vekillere 'Atatürk'ün gölgesine yan gelip de yatarak Atatürkçülük olmaz' dediğini ve CHP'nin halktan korktuğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Büyük bir hedef var. Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedef. Ben bazen CHP'li arkadaşlarıma üzülerek diyorum ki, 'Atatürk'ün gölgesine yan gelip de yatarak Atatürkçülük olmaz' Atatürk'ten geçinerek Atatürkçülük olmaz. Milletten korkarak cumhur ve Cumhuriyet olmaz. Cumhur güçlü ise Cumhuriyet de güçlüdür. Bizim medeniyet anlayışımızın özünde, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' der. Cumhuru yüceltmeden Cumhuriyeti yüceltebilir miyiz? O zaman diyoruz ki, Cumhur Almanlarla yarışabilir bir cumhur. Cumhur Hollandalılarla yarışabilir bir cumhur. Cumhur saygın, onurlu, geleceğine umutla ve güvenle bakan bir cumhur. Cumhurdan korkarak Cumhuriyet güçlenmez. Tam aksine cumhura inanarak, güvenerek cumhurun geleceğe olan hayallerinin hedeflerinin öncülüğünü yaparak onun öz güvenini arttırarak Cumhuriyet güçlenir. O nedenle bu anlamda son 30 yıldır ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partisi halktan korkuyor. Cumhurdan korkuyor ve cumhurdan korktuğu için cumhuru da başlıyor korkutmaya" diye konuştu.
HAKSIZLIK ETMETİN AYIP OLUYOR
CHP'ye 'Cumhuriyet'in kurucusuyuz dediğiniz bu siyasi partiye haksızlık etmeyin ayıp oluyor' diye seslenen Bakan Müezzinoğlu, "Rahmetli Atatürk'ün vicdanın da veya hayatında korku diye bir cümle var mıydı? Korku diye 'milletten korkma' diye bir cümle var mı? İstiklal marşımız; Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' diye başlar. Ama CHP şimdi yönetimi şundan korkun, 'Cumhuriyet elden gidiyor korkun. Atatürkçülük elden gidiyor korkun, laiklik elden gidiyor korkun.' Kep korku cümle. Neden korkacağız ? Bu salonda laiklik elden gidiyor mu? Laiklik var mı? Cumhur var mı? Cumhurun asli unsurları var mı? Cumhuriyet bu salonlarla güçlenir mi? Korkma bu insanlardan, bu milletin mayası sağlam. Bu milletin mayası temiz. Bu milletin tarihi geçmişinden getirdiği ve tarihi geleceğe büyük hayalleri ve büyük hedefleri var. O nedenle halktan korkarak, cumhurdan korkarak, Cumhuriyet güçlenmez. Bunu anlayın. Cumhuriyet'in kurucusuyuz dediğiniz bu siyasi partiye haksızlık etmeyin ayıp oluyor" dedi.
Bakan Müezzinoğlu daha sonra Samsun'dan ayrılarak Ankara’ya gitti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: