Bakan Müezzinoğlu Kağıthane’de Kültürel Tesis Açtı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kağıthane Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Telsizler Mahallesi Kültür Merkezi”nin açılışını yaptı....

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kağıthane Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Telsizler Mahallesi Kültür Merkezi”nin açılışını yaptı. Yaptığı konuşmada sağlığın önemine dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, “Toplumların ruhen sağlıklı olma hali korku üzerine bina edilmez, güven üzerine bina edilir. Ama ne yazık ki bu ülkede 50 yıldır çocuklarımızı da korkutarak yetiştiriyorlar” dedi.

Kağıthane Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Telsizler Mahallesi Kültür Merkezi”nin açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve çok sayıda kişi katıldı. Programda Kağıthane Belediyesi’nin hizmetlerini anlatan tanıtım filminin izlenmesinin ardından konuşmalara geçildi.

Reklam
Reklam

Burada konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu sağlığın önemine dikkat çekerek, “Sağlık Bakanı olarak sağlığın tarifinde iki tane kelime var. Dünya Sağlık Örgütü’nün tarifinde diyor ki; sağlık ruhen ve fiziken sağlıklı olma halidir. Toplumların ruhen sağlıklı olma hali korku üzerine bina edilmez, güven üzerine bina edilir. Toplumların veya nesillerin ruhen sağlıklı olma hali geleceğe kaygı ile bakma hali üzerine bina edilmez, umut üzerine bina edilir, güven üzerine bina edilir. Kendisine özgüvenin üzerine bina edilir. Ama ne yazık ki bu ülkede 50 yıldır bu ülkede çocuklarımızı da korkutarak yetiştiriyorlar, toplumumuzu da parçalanmayla korkutuyorlar” dedi.

“NE YAZIK Kİ BİZİM SİYASİ MUHALEFETİMİZ RUHEN SAĞLIKLI DEĞİL”

Bakan Müezzinoğlu, “CHP’nin anayasa ile ilgili kürsülerde yaptığı cümleyi hatırlarsınız. 12 Eylül darbesinin bedelini CHP Olarak biz ödedik der. MHP derki 12 Eylül darbesinin en ağır bedelini biz ödedik. Peki, siz ödediyseniz 32 yıl geçti gelin bu millete yakışır, milli iradeyi temsil eden, millete inanan bir anayasayı paketini sizin istediğinizi bir önerin. Madem ki siz sıkıntı çekmeyeceğiz bir anayasa paketini 32 yıldır hazırlamadıysanız hala o anayasaya da devam etsin diyorsanız siz de burada samimiyet yoktur. 12 Eylül yasası bana bedel ödetti diyorsan hani senin halkını temsil edecek anayasa paketin? Dünya Sağlık Örgütü’nün tarifinde ne yazık ki bizim siyasi muhalefetimiz ruhen sağlıklı değil. Çünkü özgüvenleri yok, millete inanmıyorlar. Türkiye nereden nereye gideli çok oldu, artık bu millet onları silkeleyerek yolculuğuna devam edecek. Bu çözüm sürecinde de ne CHP ne MHP duramayacak” dedi.

Reklam
Reklam

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, “Bugün şehit yakınımızın ve tüm şehitlerinin yakınlarının içerlerinin rahat olduğu bir ortama geliyoruz. ‘Bu işi niçin çözmüyorsunuz?’ dediklerin noktada tam çözüm noktasındayız. İnşallah çözüm süreci hepimiz için hayırlı olur. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm bu güzellikler mahallemiz için de hayırlı olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, Başkan Kılıç ile birlikte kültürel tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: