Bakan Müezzinoğlu: Kendileri Kuş Beyinli (2)

ÖĞRENCİLERLE BİSİKLET TURU ATTI Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Sağlıklı bir gelecek' sloganı ile 1 milyon bisiklet dağıtma çalışmalarının startını Mersin'den verdi.

ÖĞRENCİLERLE BİSİKLET TURU ATTI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Sağlıklı bir gelecek' sloganı ile 1 milyon bisiklet dağıtma çalışmalarının startını Mersin'den verdi. Çukurova Ortaokulu'nu ziyaret eden Müezzinoğlu burada seçmeli olarak Beden Eğitimi dersi alan öğrencilere bisiklet dağıttı. Okul bahçesinde düzenlenen törende Müezzinoğlu'na Vali Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve Ak Parti Milletvekili adayları da eşlik etti.
Hareketli ve sağlıklı yaşamı teşvik edebilmek adına önümüzdeki 4 yılda 1 milyon bisiklet dağıtmayı hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi:
"1 milyon bisikletimizi çocuklarımıza, gençlerimize ve vatandaşlarımıza dağıtacağız. Sizlere yarınlara sağlıklı bir yaşam kültürünü edindirebilirim. 1 metre bisiklet yolu yapan yerel yönetimlerimize 1 bisiklet hediye edeceğiz. Yani 1 kilometre yaptıysa bin adet, 5 kilometre yaptıysa 5 bin adet bisiklet vereceğiz. Yeter ki bisiklet yolları, parkları ve durakları ile şehir trafiğindeki güvenilir projeleri yapsınlar. Bisiklet sporunu ve bisiklet kullanmayı teşvik ediyoruz, bunu da en fazla okullar ve üniversitelerde yapma gayreti içerisindeyiz. İlk dağıtıma Mersin'den başlıyoruz. İlk startı Mersin'den veriyoruz, yarın da Bursa'da dağıtacağız."
Bakan Mehmet Müezzinoğlu daha sonra kaskını takıp bisikletleri dağıttığı öğrencilerle birlikte okul bahçesinde bisiklet sürdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: