Bakan Müezzinoğlu’ndan Gündeme İlişkin Değerlendirmeler

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Akil Adamlar heyetine ilişkin, “Biz kendi üzerimize düşeni ve bize yakışanı...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Akil Adamlar heyetine ilişkin, “Biz kendi üzerimize düşeni ve bize yakışanı yaptık. Bu süreç uzamış bir süreç. 30 yıldır bu ülkenin ve milletin ağır bedeller ödediği bir süreç. Ana muhalefet partisi ve MHP tarafından çözüm alanında dinamik bir çalışma yapılsaydı süreç uzamazdı” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avusturya Sağlık Bakanı Alois Stoger ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Müezzinoğlu, program sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Müezzinoğlu, kadınların istihdama katılmalarına yönelik hazırlanan tedbir paketinde babalara da doğum izni verilmesine ilişkin, konunun Bakanlar Kurulu’na henüz taşınmadığını belirterek, “Değerlendirmeler tamamlansın, daha sonra Meclis aşamasında açıklama yaparız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

AKİL ADAMLAR

AK Parti Hükümeti’nin çözüm süreci için öngördüğü Akil Adamlar heyetine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Müezzinoğlu, herkesin kendi üzerine düşeni ve yakışanı yapacağını söyleyerek şöyle devam etti:

“Biz de kendi üzerimize düşeni ve bize yakışanı yaptık. Bu süreç uzamış bir süreç. 30 yıldır bu ülkenin ve milletin ağır bedeller ödediği bir süreç. Ana muhalefet partisi ve MHP tarafından çözüm alanında dinamik bir çalışma yapılsaydı süreç uzamazdı. Son 4 yıldır ciddi çalışmalar yapıldı” şeklinde konuştu.

SAĞLIK KURULUŞLARINDA T.C İBARESİNİN KALDIRILMASI

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından kendine bağlı sağlık kurumlarının tabelalarında Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan "T.C." ibaresini kaldırılacağı iddialarına cevap veren Müezzinoğlu, “Benim Bakan olduğum dönemde hiçbir kurumda T.C ibaresinin kaldırılması söz konusu değildir. Kanun Hükmünde Kararname ile Kamu Hastaneler Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu T.C Sağlık Bakanlığı’nın kurulları haline geldiği için kurul tabelaları haline dönüşmüştür. Dolayısıyla esas olan T.C Sağlık Bakanlığıdır” dedi. Bunun 1 yıl önce yapılan bir değişiklik olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “Bunun şimdi gündeme gelmesinde art niyet vardır. Tabela değişikliği fotoğrafını koyanlar altına bir de tarih koyması lazım” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

OKUL KANTİNLERİNDE KALORİ SINIRLAMASI

Bakan Müezzinoğlu, çocukluk çağında obeziteyle mücadele kapsamında, okul kantinlerine kalori sınırlaması getirileceği iddialarına ilişkin, konunun teknik bilgiler içerdiği için açıklamaları kurum başkanlarının yapacağını bildirdi. Bakanlık olarak obeziteyle mücadele konusunda ciddi çalışmalar yapacaklarına dikkat çeken Müezzinoğlu, bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde olacaklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz