Bakan Pepe'den "şok" açıklama

ANKARA (İHA) - Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Tuzla'nın Orhanlı Beldesi'ndeki zehirli varillerle ilgili, "Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, orada isimler, cisimler var. Tuzla Belediyesi'nin suçu olduğunu sanmıyorum. Belde Belediyesi'nin olabilir. Böyle bir Belediye Başkanı bizim partimizde kalmamalı" dedi.

Pepe, TBMM kulisinde konuya ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Pepe, firmanın isminin açıklanıp açıklanmayacağına ilişkin bir soruya, "Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Orada isimler, cisimler var. Tuzla Belediyesi'nin suçu olduğunu sanmıyorum. Belde Belediyesi'nin olabilir. Böyle bir Belediye Başkanı bizim partimizde kalmamalı" ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Çevre kirliliğinin 3-5 bin kişiyle kontrol edilemeyeceğini kaydeden Pepe, bütün vatandaşları çevre temizliği konusunda seferberliğe çağırdı. Pepe, "Bizim bütün Türkiye'yi 3-5 bin kişiyle kontrol altında tutabilmemiz mümkün değil. Vatandaşlık bilincinde olan insanların ihbar etmesi lazım. Böylece bu işleri daha çabuk ortaya çıkarabiliriz. Belediye başkanının bir sorumluluğu varsa cezasını çeker" diye konuştu.

Bakan Pepe, gazetecilerin sorularını cevaplandırırken çalan telefonuna da baktı. Pepe, telefonun karşısındakine "Hocam" diye hitap ederken, "Ben bu konuda çok hassas davranıyorum. CHP, AK Parti ayrımı yapmıyorum. Böyle bir adam bizim partimizde olamaz. Tutun kulağından atın" dediği duyuldu.