Bakan Şahin: ASDEP'le Sosyal Desteğin Yanında Psikolojik Destek De Verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile ekonomik ve...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile ekonomik ve sosyal desteğin yanı sıra psikolojik ve psikososyal destek de vermek gerektiğini söyledi.

Şahin, 54. Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve ve Mizah Günleri etkinliklerine katılmak için Konya’nın Akşehir ilçesine geldi. Akşehir Nasreddin Hoca Huzurevi’ni ziyaret eden Bakan Şahin, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mali olarak sosyal yardım ve sosyal hizmeti tek çatı altında birleştirmek gerektiğini aktaran Bakan Fatma Şahin, Aile Destek Projesi'nin (ASDEP) 61. hükümetin en önemli projelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Bakan Şahin, iki milyon kişiye ekonomik ve sosyal destek verildiğine değindi. Bakan Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Başbakanımız, 61. Hükümetimizin programında ASDEP’in ne kadar önemli olduğunu ve bunu ustalık döneminde başarmamız gerektiğini anlattı. Bu da bizim geldiğimiz noktada aslında modern ve çağdaş bir yönetim anlayışında sorunlar oluşmadan koruyucu önlem ve önleyici tedbirleri çoğaltarak hastalık oluşmadan toplumsal sorunlarda baştan müdahale edecek yöntemleri oluşturmaktan geçiyor. Bunun için biz Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bakanlığımızın bütün çalışma alanlarıyla önce Hacettepe Üniversitesi ile iki ilde pilot çalışma yaptık. Kırıkkale ve Karabük’te pilot çalışmanın sonunda ‘Bu projede nasıl odaklanacağız ve projeden nasıl bir sonuç çıkaracağız’ bunun ön çalışmalarını yaptık. Yaptığımız ilk çalışmalarda aslında toplumun ne kadar çok ihtiyacı olduğunu, çünkü mali olarak sosyal yardım ve sosyal hizmeti tek çatı altında birleştirmeniz gerekiyor. Tek başına sosyal yardım yaptığınız zaman onları yoksulluktan çıkartamıyorsunuz, yaşam becerilerini tek başına geliştirmesini sağlayamıyorsunuz. Bu yüzden ikisini birleştirmeniz gerekiyor."

Reklam
Reklam

"15 KURUMUN VERİLERİNİ TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİRMELİYİZ"

ASDEP ile ekonomik ve sosyal desteğin yanı sıra psikolojik ve psikososyal destek de vermek gerektiğini vurgulayan Bakan Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Mesela mali olarak destek verdiğimiz yer ailenin içerisinde zihinsel engelli bir anne varsa, alkol ile mücadele eden bir baba varsa mutlaka ikisinin paralel gitmesi gerekiyor. Alkolle mücadelede babanın yanında olmak gerekiyor. Zihinsel engelli anne için de rehabilite edecek alt yapı oluşturmak gerekiyor. Biz o yüzden ASDEP'in alt yapısını o yüzden çalıştık. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde Sayın Başbakan Yardımcımızın başkanlığında ekonomik kurula sunacağız. Oradan onların da desteğini alarak Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Burada yapmaya çalıştığımız şey TÜBİTAK ile birlikte aslında çok ciddi bir alt yapı oluşturduk. Şuanda TÜBİTAK'dan 50 mühendisimiz Ar-Ge için çalışıyor. Ve 23 milyon kişinin ekonomik ve sosyal analizini bir düğmeye basarak oluşturabiliyoruz. Ama bir taraftan da bizim bu alanda başarılı olabilmemiz için milli eğitimden, emniyet genel müdürlüğünden olduğu gibi sağlık bakanlığı verilerinden yani 10-15 kurumun verilerini tek çatı altında birleştirmemiz gerekiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz