Bakan Şahin: Bu Ülkenin Anneleri Barış Içinde Yaşama Geleneğini Bizlere Öğretti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bu ülkenin anneleri...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bu ülkenin anneleri bir arada, huzur, barış içinde yaşama geleneğini; barış, hoşgörü, adalet, hakkaniyet, sevgi, merhamet duygularını bizlere öğrettiler. Bu gelenek, beraberlik ve kardeşlik anlayışı ile yine annelerimiz sayesinde bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlatacaktır.” dedi.

Bakan Şahin, Anneler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında, “Köklü, güçlü, tarih, kültür ve dini değerlerimizde karşılık bulduğu üzere annelerimiz en değerli varlıklarımızdır. Milli manevi değerleri ilk öğrendiğimiz yerdir ana kucağı. Varlık sebebimiz, yüzümüze kondurulan ilk öpücük, başımızı okşayan ilk el, kulağımıza fısıldanan ilk sesin sahibi, sevginin, şefkat ve merhametin kaynağıdır annelerimiz. Hayata hayat veren cana can katan, bizlere hayatı öğreten, bizlerin kişiliğini yoğuran, geleceğe hazırlayandır. Çocuk, aile, toplum onların ellerinde şekillenir ve biçim kazanır. Milletler onların ışıklarıyla güçleriyle aydınlanır. Annelerimizin hayatını değiştirmek, çocuğu, aileyi, toplumu, ülkeyi değiştirmek anlamına geliyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu yüzden bakanlığının tüm hizmet birimleri ile annelerin daha huzurlu, güvenli ve rahat bir hayat sürdürebilmelerinin en önemli görevleri olduğunu aktaran Bakan Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu amaçla annelerimizin sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda güçlenmeleri için her türlü tedbiri almaktayız. Refah. Huzur, barış, adalet, daha iyi hayat şartlarının sağlanması herkesin isteği ama daha çok annelerimizin arzusudur. Bu ülkenin anneleri bir arada, huzur, barış içinde yaşama geleneğin; barış, hoşgörü, adalet, hakkaniyet, sevgi, merhamet duygularını bizlere öğrettiler. Bu gelenek, beraberlik ve kardeşlik anlayışı ile yine annelerimiz sayesinde bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlatacaktır.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet götürdüm’ diyemez’ sözlerini hatırlatan Şahin, “Bu milletin güçlü, köklü ve ebedi bir millet olmasını sağlayan annelerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Bugünümüzü geleceğimizi inşa eden, memleketimizin ışığı ve aydınlığı annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, saygı, hürmet ve şükranlarımla ellerinden öpüyorum.” sözlerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz