Bakan Şahin: Değirmencilik Gaziantep’in yükselen değeri olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, değirmencilik sektörünün Gaziantep’te yükselen bir değer olacağını söyledi....

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, değirmencilik sektörünün Gaziantep’te yükselen bir değer olacağını söyledi. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) bünyesinde açılan değirmencilik bölümünün bir ilk olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, "Sürdürülebilir büyümeyi sağlamamız için, ne kadar gelişmiş insan gücümüz vara bakmamız gerekiyor." dedi.
Bakan Fatma Şahin, daha önce iki ilde açılan ancak sürdürülemeyen 'Değirmecilik Teknolojisi' eğitim programının Gaziantep’teki protokol imza törenin katıldı. Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği ve Bulgur Sanayicileri Derneği’nin ortak projesi olan “Değirmecilik Teknolojisi” eğitim programı Gaziantep’te faaliyete geçiyor.
Un, makarna ve bulgur sektörünü yakından ilgilendiren protokol imza törenine, sektörün önde gelen temsilcileri ile un, makarna ve bulgur sanayicileri dernek başkanları katıldı. Protokol törenin de bir konuşma yapan Bakan Fatma Şahin, üniversite sanayi işbirliğine dikkat çekti. Gelecek yüzyılın gıda ve suyun yüzyılı olacağına değinen Şahin, "Sürdürülebilir büyümeyi sağlamamız için, bizim ne kadar gelişmiş insan gücümüz vara bakmamız gerekiyor, işte sanayiyle teoriyle pratiği birleştirmek, sanayiyle sanayiciyi birleştirmek, üniversite ile sanayi işbirliği yapmak on yıllarca konuştuk. Ne kadar önemli olduğunu anlattık ama bir türlü istediğimiz şekilde, istediğimiz icraatları başaramadık. Bugün bu salonda bunu yapabilmenin ne kadar önemli olduğunu ve o konudaki yapılanmanın ne kadar önemli başarı olduğunu konuşuyoruz. Çünkü gelecek yüzyıl, bunu bilim adamları söylüyor. Artık enerjinin, gıdanın, suyun yüzyılı olacak. Artık ekmeğin, buğdayın, makarnanın yüzyılı olacak. Biz böyle baktığımız zaman, insanoğlunun temel tüketim maddelerinin, ekmeğin ve suyun olduğunu gördüğümüz zaman, bize düşen şey gelecek nesillere adam gibi bir ülke bırakmaktır. Bunun için de bilimi ve teknolojiyi kullanmak, sektörler arasındaki işbirliğini kuvvetlendirmektir." diye konuştu.
Sektörlerin sorunlarını yakından bildiklerini ve bu yönde adımlar attıklarını kaydeden Bakan Şahin, "Biz, uncuların, Değirmencilerin, makarnacıların en büyük sorunun üzerindeki vergi yükünün fazla olduğunu ve biran önce üzerindeki bu vergi yükünden, ayağındaki prangalardan kurtulması gerektiğini 10 yıldır söyledik. Ama bürokratik oligarşi, kamu maliyesini etkileyeceği ve bu konuda bunu yaptığımız zaman bunun bize şu kadar maliyeti olacağını söyledi. Ve biz bundan bıkmadık usanmadık ve geri adım da atmadık. Sayın Başbakanımızın bana mazeret üretmeyin kardeşim, milletin ekmeğini büyütmek için geldik ve bu KDV için gerekli adamı atın dediği talimatından sonra bugün bunu yaşadık. Biz sizinle ele eleyiz, gönül gönüleyiz. Biz uncuların da değirmencilerin de buğdaycıların da bütün sorunlarını kendi sorunlarımız olarak görüyoruz. Çözmek iradesi ve cesareti içerisinde, takım olarak hep beraber sizin hizmetkarınız olmaya devam edeceğiz diyorum, hepinize saygılarımı sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından taraflar protokole imza attı.
Türkiye Makarna, Un ve Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanları hep birlikte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e bir hediye takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz