Bakan Şahin: Dini nikahın resmi nikaha dönüşmesi için çalışıyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Medeni Kanun’un kabul etmediği, dini nikahın hızlı bir...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Medeni Kanun’un kabul etmediği, dini nikahın hızlı bir şekilde resmi nikaha dönüşmesi yönünde strateji yürüttüklerini belirtti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, düzenlediği basın toplantısında bakanlığın çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 14 milyon öğrencinin yetişmiş elemanlar olması için Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışma yürüttüklerini söyledi. Yoksul öğrencileri özel okula başlattıklarının altını çizen Şahin, kadına karşı şiddetin önlenmesi için de evlilik öncesi eğitimi teşvik edeceklerini ifade etti.
Kadına yönelik şiddet tasarısında aykırı davrananlara karşı kesin hükümler hazırladıklarını aktaran Şahin, şiddet gören kadına geçici mali yardım, nafakanın kolaylaştırılması öfke kontrolüne kadar önemli düzenlemeler içerdiğinin altını çizdi. Medeni Kanun’daki bütün hallerin getirdiği bütün sorunları korumayı düşündüklerini aktaran Şahin, kadın ve çocuk bireylerinin şiddetten korunmasını amaçladıklarını belirtti.
Medeni Kanun’un kabul etmediği dini nikahın resmi nikaha dönüşmesi yönünde çalışma içinde olduklarını da açıklayan Bakan Fatma Şahin, çalışma hakkında ayrıntı vermedi.

Reklam
Reklam

ULUDERE’YE GİDECEK
Şırnak Uludere’de 34 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan olayın herkesi çok üzdüğünü belirten Şahin, “Uludere'yi bire bir takip ediyoruz. Provokasyonlara çok açık bir pozisyon var. Doğru zamanda doğru yerde olmamız gerekiyor. Anların yanına gitmeyi kadınların acılarını paylaşmayı önemsiyorum.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz