Bakan Şahin: Dört Teröristten Ikisi Türk, Ikisi Yabancı Ülke Vatandaşı Çıkıyor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin; "Şer örgütünün dört militanından ikisi Türk vatandaşı gözüküyor. İkisi başka...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin; "Şer örgütünün dört militanından ikisi Türk vatandaşı gözüküyor. İkisi başka ülke vatandaşı olarak çıkıyor. Bu ne biçim bir örgüttür? Nedir bunun hedefi? Nedir bunların davası? Bu, bir türlü sorgulanmak istenmiyor." diye konuştu.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN)'na ait Elmacık Doğal Mineralli Su Şişeleme Tesisleri'nin açılışında konuşan Bakan Şahin, kardeşlik gerçeğini zayıflatmak isteyen bir takım örgütler ve mihraklar olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Şahin, bir taraftan ülkeyi kalkındırmaya devam ettiklerini, bir taraftan da ülkenin varlığına, milletin birliğine ve dirliğine yönelik yürütülen yıkıcı, bölücü faaliyetlere karşı da dinamik bir şekilde mücadele ettiklerini dile getirdi.

Bakan Şahin, şöyle devam etti."İnadına edeceğiz. Bu ülkede hizmet eden, emeğiyle helalinden kazanmak için çalışan herkes başımızın üzerinde bir yere sahip. Ama bu ülkenin ekmeğini yiyip, suyunu içip, ülkenin havasını teneffüs edip, bu ülkeye hain gözle bakan, hain davranışlar, niyetler içerisinde olanlara karşı da işte bu ülke polisiyle, jandarmasıyla, silahlı kuvvetleriyle, güvenlik güçleriyle topyekün takibini yapacaktır. Duruşunu gösterecektir. Tepkisini verecektir. Gereğini hukuk çerçevesinde yapacaktır."

Ülkenin birliğine, dirliğine yönelik, ülke insanının hayatına yönelik kasıtlı hareketlere karşı yürütülen çalışmalarda zaman zaman üzüntü verici bir takım gelişmelerin olduğunu ifade eden bakan Şahin, "Ama herkesin sorumluluğu vardır. Bu ülkede dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Bu ülkede herkes nerede, ne zaman, nasıl davranacağını, yurttaşlık bilinci içerisinde olma mecburiyeti vardır. 'Yaptığım iş suç mu değil mi?' Düşünmek mecburiyeti vardır. Bu ülke hukuk ülkesi. Suç şebekeleri, bölücü örgütlerle, yıkıcı örgütlerle mücadele eden güvenlik güçlerimiz dahi hukuk çerçevesinde, hukuk ilkelerine göre hareket etmek durumundadırlar ve öyle yapılıyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"ASTSUBAYI ŞEHİT EDEN TERÖRİSTLERİN İKİSİ ELE GEÇİRİLDİ"

Muş'un Varto ilçesinde Astsubay Başçavuş Erdinç Aydın'ın şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Şahin, görevinden dönen jandarma astsubayın kiralık oturduğu evinde ailesine ulaşmak üzere evine girerken arkadan haince sıkılan 5 kurşunla şehit edildiğini söyledi.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü anlatan Şahin, şunları kaydetti. "Bir ikisi ele geçirildi. Etraflıca yapılan ve devam eden takibat sonucu yakalandılar. Kalanları yine takipteler, devam ediliyor. Takip yürütülüyor. Ama bir astsubayımız şehit, 4–5 militan etkisiz hale getirilmiş. Bir tarafta arkadan haince vurulan şehit edilen bir jandarma astsubayımız, diğer tarafta sözüm ona bir hain emel uğruna, bir iğrenç emel uğruna, belki de emelsiz bir şekilde başka bir takım tezgâhtarların hesabı ve hedefi uğruna hayatını sona erdiren zavallı teröristler. Sonuçta kan var ortada. Biri aziz kan, temiz kan, diri de maalesef kirletilmiş kan.

Reklam
Reklam

"Belki onlar için de keşke demek durumundayız." diyen Şahin, şöyle devam etti: "Zira biliyoruz ki bir düzen var, Kandırma düzeni. Bir düzen var korkutma düzeni. Bir düzen var, kaçırma düzeni. Bir düzen var cebren köleleştirme düzeni. Bu düzenin öğüttüğü sözüm ona militan dedikleri, sözüm ona terörist dediğimiz bir insanlar grubu var. Çoğu gençler grubu var. Ortalama ömrü hiç bir zaman 30-35'in üzerine geçemeyen zavallılar grubu var. Onların bir kısmı bu ülkenin annelerinin babalarının çocukları ve çoğu yerde annelerin babaların rızası olmadan kaçırılan kandırılan bu çocuklar üzerinden yürütülen bir kanlı oyun var bu ülkede. Biz bu oyuna hep dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bu oyuna ayna tutmaya çalışıyoruz. Bu oyunun arka planını anlatmaya çalışıyoruz. Ama olayın bütününe ne kadar ayna tutmaya çalışsak da bizim tuttuğumuz aynanın aydınlattığı yere değil, bizim tuttuğumuz aynanın yan tarafında başka objelere bakılarak veya başka ayrıntılara takılarak bu mesele bilinçli bir şekilde farklı anlatılmaya çalışılıyor."

Reklam
Reklam

"OYNANAN OYUNLAR KARŞISINDA HERKES ÇOK DİKKATLİ OLMALI"

Teröristlerin bir kısmının Türkiye nüfusuna kayıtlı, bir kısmının da başka ülke nüfusuna çıktığını anlatan Şahin, "Bu meseleye her yerde dikkat çekiyoruz ama bizim bir takım basınımız nedense benim bu söylediğimi duymazlıktan geliyor. Bu şer örgütünün dört militanından ikisi Türk vatandaşı gözüküyor, ikisi başka ülke vatandaşı olarak çıkıyor, yakalanıyor. Bu ne biçim bir örgüttür? Nedir bunun hedefi? Nedir bunların davası? Bu bir türlü sorgulanmak istenmiyor. Buna vakit ayrılmıyor, ilgi gösterilmiyor." ifadelerini kullandı.

Ülke üzerinde oynanan oyunlar karşısında herkesin çok dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Bakan Şahin, "Kimse çok etraflı bilgiye sahip olmadan konuşmaması gerekir. Bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve güvenliği için mücadele eden askeri, polisi, jandarmayı da değerlendirirken herkesin moral bozucu bir anlayış içerisinde olmaya hakkı yoktur. Böyle bir hak kimsenin yoktur. Bu hak, hak olmaktan çıkar. Bu ihanete dönüşür. Hak diye bir şey yoktur. Bu en azından ahmaklıktır. Kimsenin kimseye diz altından, bel altından bir takım fark edilmez zannettiği yöntemlerle engel olmaya, ön kesmeye hakkı olmamalıdır." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Şahin, konuşmasının ardından Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, POLSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pek ve diğer protokol üyeleriyle birlikte tesisin açılışını yaptı. Ayağına galoş geçiren Şahin, önlük giyerek tesisi dolaştı.

Şahin, daha sonra Sakarya Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Büyük ile görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından Şahin, İl Emniyet Müdürlüğü'ne hibe edilen araçların anahtar teslim törenine katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: