Bakan Şahin: Dünyayı Iyi Okumamız Gerekiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalite Kongresi’nde yaptığı konuşmada herkesin dünyayı iyi okuması...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalite Kongresi’nde yaptığı konuşmada herkesin dünyayı iyi okuması gerektiğini söyledi. Değişimi yönetmenin zorunluluğuna dikkat çeken Bakan Şahin, “2023’e giderken Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına giderken bu konuda en büyük gücümüzün beşeri sermaye olduğunu biliyoruz.” dedi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 21. Kalite Kongresi’ne Bakan Fatma Şahin de katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Şahin, “Değişimi yönetmemiz gerekiyor. Bireysel olarak, toplumsal olarak, devlet olarak bize düşen görevleri yapmanın yolu değişimi anlamamız ve bunun için gerekli tedbirleri almamızdan geçiyor. Dünyayı iyi okumamız gerekiyor. Küresel ölçekli değişimi, bölgesel ölçekli değişimi, yaşanan belirsizlikleri ve bu değişim içinde ülkemizi nereye odaklayacağımızı iyi bilmemiz, rotamızı iyi belirlememiz gerekiyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Rekabetin acımasızlığına vurgu yapan Şahin, “2023’e giderken Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına giderken bu konuda en büyük gücümüzün beşeri sermaye olduğunu biliyoruz. Kalite odaklı büyüyebilmeyi sürdürülebilir büyümeyi başarabilmemiz için rekabeti yönetmemiz gerekiyor. Rekabet çok acımasız bir şekilde bireye kuruma şirketlere uygun bir zemin hazırlayabilmek için büyük bir mücadele içinde devam etmektedir. Rekabeti yönetebilmemiz için verimliliği göz önüne almamız en uygun mali şartlarda en kaliteli ürünü elde edebilmemiz gerekiyor. İşte bu kadar zor olan şartlar içinde ülkemizi beşeri sermayesini kaliteli hizmet anlayışını hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu bakış açısı içinde baktığımızda özellikle verimlilik ve kalite bazlı yönetimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Bakan Şahin’e plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: