Bakan Şahin: Engelsiz TeknoKamplar tüm yurda yaygınlaştırılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Engelsiz TeknoKamp projesi ile engelli bireylerin iş hayatında...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Engelsiz TeknoKamp projesi ile engelli bireylerin iş hayatında katma değer sağlayabilecekleri, öz güveni yüksek kişiler olarak yetiştirilmesini amaçladıklarını söyledi. Şahin, “Bu projeyi ülkemizin her köşesinde uzun soluklu bir projeye dönüştüreceğiz.” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün pilot uygulamasını Ankara’da başlattığı ‘Engelsiz TeknoKamp’ projesinin tanıtım toplantısına katıldı.
Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada “90’lı yıllarda ülkemize gelen yabancıların caddelerimizi dolaştığı zaman ‘ne kadar şanslısınız, ne kadar az engelli var’ dediği bir Türkiye vardı. Çünkü engellimiz sokağa çıkamıyordu, eğitimden- sağlık hizmetlerinden yararlanamıyordu, insanca yaşam kalitesine ulaşmasında zorluklar vardı. Ama şimdi 2011’deyiz. Bugünün Türkiyesinde evde bakım hizmeti gibi önemli çalışmalar var. Ama biz bunu yeterli görmüyoruz.” diye konuştu.
2012 planlamasında özürlüler için istihdam ve ulaşılabilirliği ön plana alan politikalar üretileceğini söyleyen Şahin, “Engellilerimiz mali destekle beraber iş istiyor. İstihdam sorunun çözülmesi için engellilerimizin daha donanımlı, daha dirençli, daha deneyimli, daha kapasiteli, istihdam ortamına girdiklerinde iş dünyasının sahipleneceği, orada katma değer üreteceği alt yapıyı oluşturmamız gerekiyor.” dedi.
Engelsiz TeknoKamp projesi ile yapılmak istenenin de bu olduğunu kaydeden Şahin, “Bizim engellimizin lütfenlerle, pozitif ayrımcılıkla değil, bulunduğu yere katma değer katacak, hizmet üretecek şekilde kendini geliştirmesi gerekiyor.” ifadesini kullandı.
21. yüzyılın bilgi ve teknoloji çağı olduğuna işaret eden Şahin, “Teknolojik imkânlardan istifade edebilmemiz için illa elimizin ayağımızın tutması, gözümüzün görmesi gerekmiyor. Bedensel engeli olan da bir insandır, onun aklı da bizim kadar çalışmaktadır. Onun aklından, yüreğinden istifade etmek bizim en önemli görevimizdir.” şeklinde konuştu.
Şahin, TeknoKamp projesi ile engelli bireylerin iş hayatında katma değer sağlayabilecekleri, öz güveni yüksek kişiler olarak yetiştirilmesini amaçladıklarını belirtti.
Şahin, “Biz bu çalışmanın verimliliğini gördük. Şimdi pilot çalışmaya dönüştürüp, ülkemizin tüm köşelerinde bunu çoğaltacak, uzun soluklu bir çalışmaya dönüştüreceğiz. Bilgi ve teknolojiden engelli tüm kardeşlerimizin maksimum istifade etmesini, istihdamda ‘ben de varım’ diyecek şekilde kendilerini yetiştirecek imkânları onlara sağlamak istiyoruz.” dedi.
TeknoKamp projesine katılan bedense engelli Hatice Duman isimli öğrenci ise, “İlk TeknoKamp’ta ilk öğrencileriz. Burada çok eğlendik, bilmediğimiz birçok şeyi öğrendik. İnşallah bu proje devam eder.” diye konuştu.
Öte yandan Bakan Şahin, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevapladı. Şahin bir gazetecinin, “Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi, Egemen Bağış ve sizin hakkınızda bir suç duyurusunda bulundu. Bu konuda değerlendirmeniz nedir?” şeklindeki sorusu üzerine, “Biz sorunları çözme makamıyız. Kimse ile çatışma, kimse ile mahkemelik olma gibi bir niyetimiz yok.” dedi.
İlgili taraflarla görüşeceklerini söyleyen Şahin, bir sorun varsa çözüleceğini aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz