Bakan Şahin Fransa’daki Şehitleri Hatırlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 1. Dünya Savaşı’nda katılan ve Fransa’da yatan 10...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 1. Dünya Savaşı’nda katılan ve Fransa’da yatan 10 şehit Mehmetçiğin bilgilerini paylaştı. Şehit askerlerin sembolik mezarından fotoğraf da paylaşan Bakan Şahin, askerlerin 1. Dünya Savaşı’nda esir düşerek Fransa’ya götürüldüğünü ve bu şehitlerin Çanakkale şehitlerin olma ihtimalinin bulunduğunu kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıldönümü dolayısıyla twitter hesabından bazı bilgiler paylaştı. Fransa’da bazı temaslarda bulunan Bakan Fatma Şahin, yarın Çanakkale’de düzenlenecek olan anma törenlerine katılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Twitter’dan, “Fransa’da 1. Dünya Savaşı’nda savaşmış askerlerimizin yattığı bir şehitliğimiz olduğunu biliyor musunuz?” diye soran Bakan Fatma Şahin, 1. Dünya Savaşı’nda esir düşen bazı Türk askerlerinin bir kısmının Fransa’ya götürüldüğünü ve bu askerlerin muhtamelen salgın hastalıklardan dolayı şehit düştüklerini yazdı. Bazı vatandaşların gayretleri sayesinde Fransa’da yatan şehit Mehmetçiklerin mezarlarının bir yerde toplandığını belirten Bakan Şahin, bu mezarla ilgili de bir fotoğraf paylaştı.

Bakan Şahin twitter hesabından bu bilgileri paylaştı:

“İyi pazarlar. Yarın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü törenlerine katılacağım. Fransa’da 1. Dünya Savaşında savaşmış askerlerimizin yattığı bir şehitliğimiz olduğunu biliyor musunuz?

1.Dünya Savaşında esir düşen askerlerimizin bir kısmı Fransa’ya götürüldü.Bu askerlerimiz muhtemelen salgın hastalıklardan şehit düştüler. 10 şehidimizin mezarları 1990’ların başında Marsilya’daki vatandaşlarımızın gayretleriyle tek bir yere toplanmış. Böylelikle Marsilya’da sembolik bir şehitlik oluşturulmuş. St. Michel Mezarlığındaki bu şehitlerimiz için bir anıt yapılması gündeme gelmiş. Marsilya'daki bu şehitlikte yatan şehitlerimizin Çanakkale şehitlerinden olma ihtimali de var. Allah hepsine rahmet eylesin.”

Reklam
Reklam

FRANSA’DA YATAN ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİNİ PAYLAŞTI

Bakan Fatma Şahin, Marsilya’da yatan 10 mehmetçiğin isimlerini de yaş ve doğum yerlerine kadar paylaştı. Şehitlerin yaşlarının 25 ile 38 arasında değiştiğini kaydeden Şahin, şehitlerin kimlikleri ile ilgili şu bilgileri twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı:

“Marsilya’nın Carcassone şehrindeki bu şehitlikte yatan 25-38 yaş arası değişen 10 şehidimizin isimleri ve memleketlerini şöyle;

Abdullah oğlu Cafer, 32 yaşında, doğum yeri: Rumköy, Ana adı: Penibe, Ölüm tarihi: 19 Ekim 1918

Ahmet oğlu Tevfik, 38 yaşında, doğum yeri: Ereğli, Ana adı: Ayşe, Ölüm tarihi: 19 Ekim 1918

Ahmet oğlu Nazil, 25 yaşında (doğum yeri anlaşılmıyor), Ana adı: Arife, Ölüm tarihi: 20 Ekim 1918

İbrahim oğlu Sami, 38 yaşında, Doğum yeri: Edirne, Ana adı: Nefise, Ölüm tarihi: 21 Ekim 1918

Hasan oğlu Halil, 38 yaşında (doğum yeri anlaşılamıyor), Ana adı: Fatma, Ölüm tarihi: 22 Ekim 1918

Hasan oğlu Mevlut, 30 yaşında, Doğum yeri: Virancık, Ana adı: Şerife, Ölüm tarihi: 23 Ekim 1918

Reklam
Reklam

ismet Ali oğlu Cemal, 28 yaşında (doğum yeri anlaşılamamaktadır), Ana adı: Emine, Ölüm tarihi: 13 Kasım 1918

Mahmut oğlu Mustafa, 31 yaşında, Doğum yeri: Edirne, Ana adı: Ayşe, Ölüm tarihi: 14 Kasım 1918

Mehmet Ali oğlu Mustafa, 25 yaşında, Doğum yeri: Bolu, Ana adı: Kamile, Ölüm tarihi: 16 Mart 1919

Hüseyin oğlu Şuayip, 25 yaşında, Doğum yeri: Hendek, Ana adı: Nesime, Ölüm tarihi: 22 Mart 1919”.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: