Bakan Şahin Gtb’yi Ziyaret Etti

GAZİANTEP (İHA) – Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ziyaretinde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma...

GAZİANTEP (İHA) – Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ziyaretinde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Önümüzdeki yüzyıl enerjinin bittiği noktada, toprak ve suyu iyi kullanan doğal gazı ve petrolü olmuş gibidir” dedi.

Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, yaptığı açıklamada, “Bu ufkun bu vizyon yönetim kurulu üyeleri ile beraber yeni dönemde çok ciddi fark yaratacağına inanıyoruz. Bundan önce buranın bu hale gelmesine emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu seçim sonunda kim gelip makamda oluyorsa mesele orada kaldığın süreçte hizmet edebilmektir. Bu bakımdan bu değiş her zaman gelişme ve güçlenmeyi de getiriyor. Borsada ki bu değişimin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gaziantep, Türkiye bölge bakımından çok güçlü bir alt yapımız var. Ben çok iyi hatırlıyorum. Lisansı depoculuk ile ilgili hiç kimse hiçbir şey bilmezken biz sanayi komisyonun da bu nedir dediklerinde bunun ilk alt yapısını Gaziantep olarak söyledik ve yasayı çıkardık. Bu konuda Türkiye’nin en iyilerindeniz. Kendimize güveniyor kendi gücümüze inanıyoruz. Arkadaşlarımızın bu konudaki ufkuna vizyonuna güveniyoruz. Bu ekiple daha da güçlenecek” dedi.

Reklam
Reklam

“Enerjinin bittiği noktada toprak ve suyu olanın petrol ve doğal gazı olmuş gibidir” diyen Bakan Şahin, “Çünkü önümüzdeki yüzyıl bizim gördüğümüz enerjinin bittiği noktada tarım ve su yeni bir enerji olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü fosil yakıtlar bir şekilde bitecek ve geriye kalan iki önemli şey var. Bir tanesi toprak, öbürü su toprağını iyi şekilde kullanan suyunu iyi bir şekilde kullanan petrolü, doğal gazı olmuş gibi dünyanın geleceğinde iki temel stratejiyi belirleyecek” ifadelerini kullandı.

Orta doğunun göz bebeği konumunda olduklarını belirten Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Gaziantep Ticaret Borsası'nı Türkiye’deki diğer borsalardan bir farkı var. Ortadoğu’nun göz bebeği konumundayız. Bugün dünyada özellikle Türkiye de ender olan bir konumdayız. Bulgur sanayisinde, makarnada dünyada en büyüğüz. Tarıma dayalı sanayinin işlendiği işlenmiş olarak ürüne dayalı bir borsayız. Asla bir tescil borsası olmayacağız. Gerçekten çalışmalarımızda arkadaşlarımız ile yaptığımız çalışmalarda ortak aklı ön plana koyacağız. Sözde değil özde ortak aklı uygulayacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamalar sonrası görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: