Bakan Şahin, İnternet Kafe Oda Başkanlarını Kabul Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "İnternet kafelerde fiziki şartların, içeride hizmet alan ve...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "İnternet kafelerde fiziki şartların, içeride hizmet alan ve verenin standardının oluşturulduğu hizmet alan ve hizmet verenin sertifikasyona geçtiği yeni bir dönemin başlangıcındayız" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul, Ankara ve Diyarbakır internet kafe oda başkanlarını kabul etti. Bakanlık binasında gerçekleşen kabulde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Bakanlığın üst düzey yöneticileri ve internet kafe sahipleri ile birlikte yaklaşık 3 aylık bir çalışma yaptıklarını dile getiren Şahin, "Oda başkanlarının sahada gördükleri eksiklikleri beraber sivil toplumla kamuyla bakanlıkla odaların beraber yapılması gereken konularda güç birliği ve koordinasyonun yapılması ile ilgili bir alt yapı çalışması yapıldı" diye konuştu.

Türkiye genelinde 22 bin internet kafenin günlük 5 milyon kullanıcısı bulunduğuna dikkat çeken Şahin, "İnternet kafelerde fiziki şartların, içeride hizmet alan ve verenin standardının oluşturulduğu hizmet alan ve hizmet verenin sertifikasyona geçtiği yeni bir dönemin başlangıcındayız. Kendi eylem planımızı oluşturduk. 22 bin internet kafenin görevlileri ve sorumlu müdürünün eğitimlerinin hızla yapılması gerektiğine inanıyoruz. Çocuklarımızla ilgili ergen profili, eğitim şartları ile ilgili konularda hızla onları eğiteceğiz. 23 modüllü aile eğitim programlarımız var. Aile ve Toplum Hizmetleri Genel müdürlüğünde bu çalışılıyor şuan. Dijital okul yazarlık denen kısmı buna ekleyeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı'nda medya okur yazarlığı dediğimiz dersin içine de bu kısımların eklenmesi çalışmalarının yapılması için çalışmalara başladık" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Şahin, sertifikasyona geçip internet kafelerin markalaşacağı bir sistemi hayata geçirmeyi hedeflediklerini anlatarak, "Özellikle yaş gruplarına göre oyunların eşleştirildiği ve burada da sertifikasyon ve barkod sistemine geçildiği bir sistemi hayata geçireceğiz. Küçük yaşta daha çok şiddet içeren veya daha küçük yaşta cinsel içerikli oyunların hizmet verildiği noktadan çıkarılması için her yaş grubu için nasıl bir sistem getirmemiz gerekiyor ve nasıl bir sertifikasyon ve barkod sistemine geçeceğimiz konusunda akademik dünya ile çalışıyoruz" dedi.

Ankara İnternet Kafeciler Odası Başkanı Önder Kaplan da, "Yapmak istediğimiz bu işin ölçüsü faydalı olanı vermek zararlı olanı engellemek. Bilgi toplumu olma yolunda doğru internet kafe modelini oluşturmak istiyoruz. Çocuk ve internet kafeler ayrılmaz bir parça. İnternet kafeler demek çocuk demek. Çocuklarımızı doğru internet kafeye göndermek istiyoruz. Büyük amacımız bu. Evlerdeki bilgisayarlar internet kafedeki bilgisayarlardan daha tehlikeli" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: